Apollo lanserar nytt hotellkoncept: Apollo Mondo Boutique

Livets Goda 5 Dec, 2018
Övrigt Apollo lanserar idag ett helt nytt hotellkoncept, Apollo Mondo Boutique, med fokus på design och kvalitet i kombination med det genuina och lokala. Det är ett helt nytt livsstilskoncept som speglar Apollos arv in i minsta detalj.

Den 20 maj 2019 öppnar Apollo det första Mondo Boutique-hotellet: Isola Verde, i Sivota på fastlandet i nordvästra Grekland. Med hjälp av den nordiska designern Jon Eliasson och flera lokala entreprenörer har man tagit fram ett helt nytt hotellkoncept för alla sinnen. För att säkerställa den gastronomiska upplevelsen har Apollo engagerat Dimitris Alexiadis, etablerad kock med lokal, ”post modern Greek cuisine” som specialitet.

– Hela Apollos själ, historia och framgång bygger på den lokala närheten; kunskapen om våra resmål, om deras historia, kultur, traditioner och relationerna till våra lokala partners – allt detta är en del av vårt DNA, som vi älskar och är stolta över. Utifrån det arvet har vi utvecklat Apollo Mondo Boutique, säger Nina Hornewall, Commercial Director på Apollo.

Apollo Mondo Boutique riktar sig till medvetna livsnjutare som söker något mer än bara ett bra designhotell. Här står helheten i fokus: estetik och design, gastronomi, bekvämlighet, funktion, träning och yoga. Hotellkonceptet genomsyras dessutom av närheten till det lokala – gästerna ska kunna se, känna, lukta och smaka var i världen de befinner sig.

Apollo lanserade sitt första koncepthotell 2014 och har idag fem olika koncept med totalt 78 hotell fördelade på 19 resmål.

Apollo Mondo Boutique för alla sinnen

För att skapa den autentiska atmosfären har Apollos täta samarbete med lokala nytänkande partners varit avgörande i utvecklingen av hotellet. Byggkonstruktionen är typisk för värdlandet, inredningen kommer till stor del från lokala designers och fotografierna på väggarna är lika mycket konst som restips, som visar upp vad som finns att uppleva i närområdet. Till och med hotellets signaturdoft är utvecklad och baserad på landets natur, i Grekland har resultatet blivit en frisk doft av jasmin i kombination med dofter av kryddiga örter, lavendel och citrus.

– Hotellet har länge varit en av de viktigaste komponenterna i kundens reseupplevelse, men det handlar inte längre bara om att bo bra. Nu reser vi i allt större utsträckning efter autentiska och äkta upplevelser. Dessa måste också återspeglas i boendet, men för den delen inte på bekostnad av kvalitet eller komfort – med Apollo Mondo Boutique har vi jobbat hårt för att uppfylla såväl autenticitet, design och kvalitet, säger Hornewall.

Gastronomiska upplevelser

Den lokala förankringen gör sig också tydlig i hotellköket som bjuder på närproducerade och lokala råvaror och ett nytt smårätters-koncept: Mondo Meze. Traditionella rätter med en modern och gastronomisk touch pryder menyerna vid sidan av högkvalitativa lokala och internationella viner och drycker.

– Vi vet hur viktig bra mat är för våra gäster och på Apollo Mondo Boutique kommer man att introduceras för något av det bästa landet har att bjuda på. I Grekland har vi valt att samarbeta med Dimitris Alexiadis, ung och erkänd kock som definitivt kommer ge mersmak för det moderna grekiska köket, säger Hornewall.

Ett nytt Grekland

Apollos första Mondo Boutique-hotell öppnar i Sivota, Epirus-området i nordvästra Grekland. Det som tidigare var en liten pittoresk kustby har på senare år blivit en exklusiv semesterort. Här omges man av höga berg, grönklädda olivlundar och azurblått hav. Tar man sig ut på landsbygden väntar mysiga bergsbyar, fantastiska kloster och dramatisk natur.

– Badvattnet i Sivota räknas till Greklands bästa och området bjuder på oförglömliga naturupplevelser. Vi ser inte bara fram emot att öppna dörrarna till ett splitternytt koncepthotell, utan också att visa upp en relativt ny sida av det grekiska fastlandet. Epirus-området där Sivota ligger är min personliga Greklands favorit och jag är övertygad om att det är fler som kommer få upp ögonen för området nästa sommar, säger Hornewall.

 

Fakta om Isola Verde - Apollo Mondo Boutique
Bokningsbart from: 5 december 2018
Öppnar: 20 maj 2019
Närmaste flygplats: Ioannina och Preveza
Antal rum: 40
Pool & Spa
Restaurang, Bar, Snackbar, Poolbar, À la carte, Buffé


Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och…
21 Feb, 2019

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Övrigt Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018.…
21 Feb, 2019

Receptinspiration - Lyxig chipsbricka

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder här på ett enkelt och lyxigt snacks…
21 Feb, 2019

Fyra drinkrecept till Margaritans dag

Whisky och Bourbon Nu på fredag den 22 februari uppmärksammas Margaritans dag världen…
21 Feb, 2019

Unika viner från La Spinetta i Winefinders lager

Vin Noshörningen är tillbaka. Nu har Winefinder fyllt på butiken med…
21 Feb, 2019

Ny rapport om alkoholens hälsomässiga och sociala effekter på äldre

Övrigt En ny rapport från IOGT-NTO i samarbete med Svenska Läkaresällskapet,…
21 Feb, 2019

Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Övrigt Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s…
20 Feb, 2019

Mat.se öppnar veganbutik

Mat och Restaurang Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar…
21 Feb, 2019

Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino 2018 i det fasta sortimentet från den första mars

Vin Den första mars lanseras Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino årgång…
20 Feb, 2019

Drinkinspiration med Sorgin - François Lurtons delikata gin

Whisky och Bourbon Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François…
20 Feb, 2019

Efter fem års nedgång i svensk sjömatskonsumtion – trenden bruten

Mat och Restaurang De svenska hushållens konsumtion av sjömat har sjunkit varje år…
20 Feb, 2019

Château Laville Bordeaux Supérieur från årgången 2015 hos Winefinder

Vin Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från årgången…
20 Feb, 2019

Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019
Artikelarkivet