Apollo lanserar nytt hotellkoncept: Apollo Mondo Boutique

Livets Goda 5 Dec, 2018
Övrigt Apollo lanserar idag ett helt nytt hotellkoncept, Apollo Mondo Boutique, med fokus på design och kvalitet i kombination med det genuina och lokala. Det är ett helt nytt livsstilskoncept som speglar Apollos arv in i minsta detalj.

Den 20 maj 2019 öppnar Apollo det första Mondo Boutique-hotellet: Isola Verde, i Sivota på fastlandet i nordvästra Grekland. Med hjälp av den nordiska designern Jon Eliasson och flera lokala entreprenörer har man tagit fram ett helt nytt hotellkoncept för alla sinnen. För att säkerställa den gastronomiska upplevelsen har Apollo engagerat Dimitris Alexiadis, etablerad kock med lokal, ”post modern Greek cuisine” som specialitet.

– Hela Apollos själ, historia och framgång bygger på den lokala närheten; kunskapen om våra resmål, om deras historia, kultur, traditioner och relationerna till våra lokala partners – allt detta är en del av vårt DNA, som vi älskar och är stolta över. Utifrån det arvet har vi utvecklat Apollo Mondo Boutique, säger Nina Hornewall, Commercial Director på Apollo.

Apollo Mondo Boutique riktar sig till medvetna livsnjutare som söker något mer än bara ett bra designhotell. Här står helheten i fokus: estetik och design, gastronomi, bekvämlighet, funktion, träning och yoga. Hotellkonceptet genomsyras dessutom av närheten till det lokala – gästerna ska kunna se, känna, lukta och smaka var i världen de befinner sig.

Apollo lanserade sitt första koncepthotell 2014 och har idag fem olika koncept med totalt 78 hotell fördelade på 19 resmål.

Apollo Mondo Boutique för alla sinnen

För att skapa den autentiska atmosfären har Apollos täta samarbete med lokala nytänkande partners varit avgörande i utvecklingen av hotellet. Byggkonstruktionen är typisk för värdlandet, inredningen kommer till stor del från lokala designers och fotografierna på väggarna är lika mycket konst som restips, som visar upp vad som finns att uppleva i närområdet. Till och med hotellets signaturdoft är utvecklad och baserad på landets natur, i Grekland har resultatet blivit en frisk doft av jasmin i kombination med dofter av kryddiga örter, lavendel och citrus.

– Hotellet har länge varit en av de viktigaste komponenterna i kundens reseupplevelse, men det handlar inte längre bara om att bo bra. Nu reser vi i allt större utsträckning efter autentiska och äkta upplevelser. Dessa måste också återspeglas i boendet, men för den delen inte på bekostnad av kvalitet eller komfort – med Apollo Mondo Boutique har vi jobbat hårt för att uppfylla såväl autenticitet, design och kvalitet, säger Hornewall.

Gastronomiska upplevelser

Den lokala förankringen gör sig också tydlig i hotellköket som bjuder på närproducerade och lokala råvaror och ett nytt smårätters-koncept: Mondo Meze. Traditionella rätter med en modern och gastronomisk touch pryder menyerna vid sidan av högkvalitativa lokala och internationella viner och drycker.

– Vi vet hur viktig bra mat är för våra gäster och på Apollo Mondo Boutique kommer man att introduceras för något av det bästa landet har att bjuda på. I Grekland har vi valt att samarbeta med Dimitris Alexiadis, ung och erkänd kock som definitivt kommer ge mersmak för det moderna grekiska köket, säger Hornewall.

Ett nytt Grekland

Apollos första Mondo Boutique-hotell öppnar i Sivota, Epirus-området i nordvästra Grekland. Det som tidigare var en liten pittoresk kustby har på senare år blivit en exklusiv semesterort. Här omges man av höga berg, grönklädda olivlundar och azurblått hav. Tar man sig ut på landsbygden väntar mysiga bergsbyar, fantastiska kloster och dramatisk natur.

– Badvattnet i Sivota räknas till Greklands bästa och området bjuder på oförglömliga naturupplevelser. Vi ser inte bara fram emot att öppna dörrarna till ett splitternytt koncepthotell, utan också att visa upp en relativt ny sida av det grekiska fastlandet. Epirus-området där Sivota ligger är min personliga Greklands favorit och jag är övertygad om att det är fler som kommer få upp ögonen för området nästa sommar, säger Hornewall.

 

Fakta om Isola Verde - Apollo Mondo Boutique
Bokningsbart from: 5 december 2018
Öppnar: 20 maj 2019
Närmaste flygplats: Ioannina och Preveza
Antal rum: 40
Pool & Spa
Restaurang, Bar, Snackbar, Poolbar, À la carte, Buffé


Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019

Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
4 Jul, 2019

Bila genom franska vingårdar

Övrigt Det är populärt att bila igenom Frankrikes landsbygd och vingårdar.…
3 Jul, 2019

Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Whisky och Bourbon Nu är det klart vilka GT-makare som går vidare till…
2 Jul, 2019
Artikelarkivet