Apollo lanserar nytt hotellkoncept: Apollo Mondo Boutique

Livets Goda 5 Dec, 2018
Övrigt Apollo lanserar idag ett helt nytt hotellkoncept, Apollo Mondo Boutique, med fokus på design och kvalitet i kombination med det genuina och lokala. Det är ett helt nytt livsstilskoncept som speglar Apollos arv in i minsta detalj.

Den 20 maj 2019 öppnar Apollo det första Mondo Boutique-hotellet: Isola Verde, i Sivota på fastlandet i nordvästra Grekland. Med hjälp av den nordiska designern Jon Eliasson och flera lokala entreprenörer har man tagit fram ett helt nytt hotellkoncept för alla sinnen. För att säkerställa den gastronomiska upplevelsen har Apollo engagerat Dimitris Alexiadis, etablerad kock med lokal, ”post modern Greek cuisine” som specialitet.

– Hela Apollos själ, historia och framgång bygger på den lokala närheten; kunskapen om våra resmål, om deras historia, kultur, traditioner och relationerna till våra lokala partners – allt detta är en del av vårt DNA, som vi älskar och är stolta över. Utifrån det arvet har vi utvecklat Apollo Mondo Boutique, säger Nina Hornewall, Commercial Director på Apollo.

Apollo Mondo Boutique riktar sig till medvetna livsnjutare som söker något mer än bara ett bra designhotell. Här står helheten i fokus: estetik och design, gastronomi, bekvämlighet, funktion, träning och yoga. Hotellkonceptet genomsyras dessutom av närheten till det lokala – gästerna ska kunna se, känna, lukta och smaka var i världen de befinner sig.

Apollo lanserade sitt första koncepthotell 2014 och har idag fem olika koncept med totalt 78 hotell fördelade på 19 resmål.

Apollo Mondo Boutique för alla sinnen

För att skapa den autentiska atmosfären har Apollos täta samarbete med lokala nytänkande partners varit avgörande i utvecklingen av hotellet. Byggkonstruktionen är typisk för värdlandet, inredningen kommer till stor del från lokala designers och fotografierna på väggarna är lika mycket konst som restips, som visar upp vad som finns att uppleva i närområdet. Till och med hotellets signaturdoft är utvecklad och baserad på landets natur, i Grekland har resultatet blivit en frisk doft av jasmin i kombination med dofter av kryddiga örter, lavendel och citrus.

– Hotellet har länge varit en av de viktigaste komponenterna i kundens reseupplevelse, men det handlar inte längre bara om att bo bra. Nu reser vi i allt större utsträckning efter autentiska och äkta upplevelser. Dessa måste också återspeglas i boendet, men för den delen inte på bekostnad av kvalitet eller komfort – med Apollo Mondo Boutique har vi jobbat hårt för att uppfylla såväl autenticitet, design och kvalitet, säger Hornewall.

Gastronomiska upplevelser

Den lokala förankringen gör sig också tydlig i hotellköket som bjuder på närproducerade och lokala råvaror och ett nytt smårätters-koncept: Mondo Meze. Traditionella rätter med en modern och gastronomisk touch pryder menyerna vid sidan av högkvalitativa lokala och internationella viner och drycker.

– Vi vet hur viktig bra mat är för våra gäster och på Apollo Mondo Boutique kommer man att introduceras för något av det bästa landet har att bjuda på. I Grekland har vi valt att samarbeta med Dimitris Alexiadis, ung och erkänd kock som definitivt kommer ge mersmak för det moderna grekiska köket, säger Hornewall.

Ett nytt Grekland

Apollos första Mondo Boutique-hotell öppnar i Sivota, Epirus-området i nordvästra Grekland. Det som tidigare var en liten pittoresk kustby har på senare år blivit en exklusiv semesterort. Här omges man av höga berg, grönklädda olivlundar och azurblått hav. Tar man sig ut på landsbygden väntar mysiga bergsbyar, fantastiska kloster och dramatisk natur.

– Badvattnet i Sivota räknas till Greklands bästa och området bjuder på oförglömliga naturupplevelser. Vi ser inte bara fram emot att öppna dörrarna till ett splitternytt koncepthotell, utan också att visa upp en relativt ny sida av det grekiska fastlandet. Epirus-området där Sivota ligger är min personliga Greklands favorit och jag är övertygad om att det är fler som kommer få upp ögonen för området nästa sommar, säger Hornewall.

 

Fakta om Isola Verde - Apollo Mondo Boutique
Bokningsbart from: 5 december 2018
Öppnar: 20 maj 2019
Närmaste flygplats: Ioannina och Preveza
Antal rum: 40
Pool & Spa
Restaurang, Bar, Snackbar, Poolbar, À la carte, Buffé


Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019

Dags för Ostens Dag 27:e maj

Mat och Restaurang Nu firas snart ostens dag! Svenskar är storkonsumenter av ost…
22 May, 2019

Mumm Millésimé 2012 i exklusiv årgångsdesign

Vin Mumm Millésimé 2012 har nyligen uppdaterats med ny flaskdesign som…
22 May, 2019

NJIE lanserar egen klädkollektion under namnet Athleisure

Övrigt NJIE utvecklar och säljer innovativa koncept med fokus på hälsa…
22 May, 2019

Alsace, Bourgogne, Champagne & Chablis

Vin Lördag 19 oktober kan du resa med Ekman Buss och…
22 May, 2019

Först till kvarn - Outleten är påfylld

Vin Nu har Winefinder fyllt på deras outlet. Där hittar man…
22 May, 2019

Svävande ryggsäck från Arboga Bryggeri

Whisky och Bourbon Nu är tiden med skummande öl i skog och mark…
21 May, 2019

MER - två nya sockerfria sommarsmaker

Övrigt MER är för många en barndomsfavorit och inför sommaren lanserar…
21 May, 2019

CasusGrill - Den miljövänliga engångsgrillen

Mat och Restaurang Sommaren är räddad! Nu lanseras CasusGrill - den naturliga engångsgrillen.
21 May, 2019

Brutal Brewings nya Raw Law - Pink Haze

Whisky och Bourbon Raw Law Pink Haze, i grunden en weissbier som är…
21 May, 2019

Niki Lauda är död efter lång tids sjukdom

Övrigt Mannen som kom tillbaka från döden har nu återvänt, för…
21 May, 2019

Pierre Olivier lanserar Cuvee Rosé Prestige

Vin Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige Brut är ett mousserande vin…
20 May, 2019

Mästerkocken Leif Mannerström lanserar eget vin inför sommaren

Vin Leif Mannerström är känd både som domare i TV-programmet Mästerkocken…
20 May, 2019

Problematisk bostadsmarknad påverkar ungas relationer

Övrigt Nära nog hälften av de unga i åldern 20 till…
20 May, 2019

Amanda Lindqvist är Lidls Mästare 2019 - Tog hem vinsten på gamla rester

Mat och Restaurang Efter tolv tuffa tävlingsveckor har Lidls Mästare 2019 korats. Finalen…
20 May, 2019
Artikelarkivet