Äppelmarknaden skapar Sveriges första renodlade cider- & äppelvinbar

Livets Goda 13 Sep, 2019
Whisky och Bourbon Under de senaste åren har intresset för att skapa vin och cider som tar tillvara det svenska äpplets särart kraftigt ökat. På årets Äppelmarknad i Kivik öppnas Sveriges första renodlade bar för cider och äppelvin. Baren erbjuder smakprov från några av Sveriges ledande tillverkare av cider och äppelvin. Aldrig har kvalitet och mångfalden i utbudet av svensk cider och äppelvin varit större och ni får möta både tradition och nyskapande.

Cider- och vinmakarna är själva där för att presentera sina produkter, så för alla som vill veta mer om äppelvin och cider är det här en fantastisk möjlighet. Krögaren Eva Thuresson från Allé kommer att skapa smakprov som passar till olika sorters cider och äppelvin. Här skapas en upplevelse av mat och dryck där äppelvin och cider är den dryckesmässiga utgångspunkten.

DELTAGANDE PRODUCENTER

Bedstekilde vin av äpplen
Bedstekilde är ett litet företag i närheten av Kivik som gör både äppelvin och cider. Specialiteten är mousserande äppelvin. För sitt mousserande äppelvin blev Bedstekilde i ett blindtest med andra vinproducenter av druvor 2018 utsedda till: Swedish Winemaker of the Year!

Kiviks Musteri
Vad hade det svenska äpplet och dess drycker varit utan Kiviks Musteri? Företaget startade 1888 och man gjorde sin första cider 1969. Välkommen att smaka Skånsk Cider med tradition. Degorgering av Flaskjäst Cider.

Maglehems Musteri
Maglehems musteri var en av de första ”småmusterierna”. Efter flera muster som rönt mycket upp- märksamhet gör man nu även vin av äpple. Paradvinet är ett ekfatslagrat dessertvin av äpple.

Pomologik
Pomologik från Hornudden i Sörmland har en stor palett av must och olika cidersorter. Cidern har sitt ursprung i äpplen från olika delar av landet. Vid Cider-SM 2019 tog Pomologik 9 guldmedaljer.

Skepparps Vingård
Skepparp gör ett vin av druvor och cider av äpplen. Vingården som är en av Sveriges största har som specialitet mousserande vin, men på Äppelmarknaden är det cider som gäller. Skepparps flaskjästa cider är en av Sveriges mest sålda och uppskattade.

Läs mer på: www.appelmarknaden.se


Bushmills Single Malt 21 YO - en vinnare

Whisky och Bourbon Premium Det geologiska fenomenet Giant’s Causeway, listat av Unesco som ett…
17 Oct, 2019

Ny Small Batch – Kramfors Edition

Whisky och Bourbon Nu gäller det att planera in en vinterresa till Systembolaget…
17 Oct, 2019

Onsdagsinspiration: Ossobuco alla milanese

Mat och Restaurang Premium Långkokens säsong är här och varför inte inleda hösten med…
10 Oct, 2019

Livets Goda uppdaterar om Snus VM – blir det en folksport?

Whisky och Bourbon Snus VM är i full gång och juryn har setts…
15 Oct, 2019

Belleruche - en Côtes-du-Rhône som levererar år ut och in!

Vin Södra Rhônedalen är inne i ett sanslöst flow med nu…
15 Oct, 2019
Artikelarkivet