Hem NyheterNyhet WB Äppelveckor istället för Äppelmarknad på Österlen

Äppelveckor istället för Äppelmarknad på Österlen

av Livets Goda

Det blir ingen Äppelmarknad i år på grund av Corona, men äpplena mognar oavsett pandemi och i Kivik planerar man istället för två äppelveckor, 26 september – 11 oktober.

I år skulle den 33:e Äppelmarknaden gått av stapeln. Ett välkänt evenemang, kanske mest känd för den årliga Äppeltavlan, men som startade som ett upprop för det svenska äpplet när EG 1987 tog bort importstoppet för utländsk frukt. Idag är svenska råvaror och lokalproducerat mer hyllat än någonsin.

Äpplena mognar oavsett pandemi, och att fira det svenska äpplet är minst lika aktuellt som alla andra år. Normalt lockar Äppelmarknaden tusentals besökare till Kivik sista helgen i september, men i år väljer man istället att ha två Äppelveckor, där aktiviteterna sprids ut både över tid och yta.

Startskottet sker helgen den 26-27 september. I Kivik med omnejd kommer restauranger och butiker att ha extra öppet och erbjuda smakupplevelser i äpplets tecken. På Kiviks Musteri blir det äppelförsäljning, självplockning, guidning, mustvandring, äppelutställning och mycket mer. Aktiviteterna sker naturligt utomhus och på stora områden. Åtgärder är vidtagna för att minska smittrisken och därmed säkerheten för besökarna.

Läs mer vad som händer:

…i Kivik med omnejd: https://www.appelmarknaden.se/alla-aktiviteter/

…på Kiviks Musteri: https://www.kiviksmusteri.se/sv/besoek-oss/skoerdetid/

RELATERAD LÄSNING