Hem NyheterVinnyhet Aqua di Venus – rosé från Toscana inspirerad av den romerska kärleksgudinnan

Aqua di Venus – rosé från Toscana inspirerad av den romerska kärleksgudinnan

av Livets Goda

Lagom till sommarens intåg lanseras ett kvalitativt rosévin från Toscana. Bakom vinet står vinproducenten Ruffino som med över 130 års erfarenhet fortsätter att tillverka viner i absolut toppklass. Och Aqua di Venus är inget undantag.

Enligt många produceras världens bästa roséviner i kustnära lägen där de svala vindarna från havet bidrar till en samstämmig fruktighet och fräschör till vinerna samt ger eleganta mineraltoner. De handskördade druvorna till Aqua di Venus kommer från Ruffinos egna vingårdar nära kusten i Maremma, beläget i södra Toscana och är en hyllning till havet och kärleken.

Vinet består av druvorna syrah, sangiovese och pinot grigio.

– Att dricka Aqua di Venus i ensamt majestät går alldeles utmärkt och det passar även att kombinera med sommarens maträtter. Hylla havet genom att avnjuta det till rätter som fisk- och skaldjursoppor eller grillad havsabborre. Eller varför inte till matiga sallader eller lättare kötträtter såsom den italienska klassikern vitello tonnato, säger Kajsa Malmborg, Brand Manager på Altia.

Venus, den romerska kärleksgudinnan ska enligt den romerska mytologin vara född ur havets skum stående på en stor snäcka. Aqua di Venus presenteras i en specialdesignad flaska som för tankarna till formen och räfflorna på en snäcka, även det en hommage till kärleken. Den lanseras i Systembolagets beställningssortiment i slutet av april och finns endast i begränsad upplaga.

Aqua di Venus
Artikelnr: 78666
Volym: 750 ml
Pris: 179 kr
Ursprung: Toscana, Italien
Alkoholhalt: 13 %
Sockerhalt: mindre än 3 g/l

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING