Hem Whisky & Bourbon Aquavit i New York väljer Nynäshamns Ångbryggeri

Aquavit i New York väljer Nynäshamns Ångbryggeri

av Livets Goda

James beard Foundation är en inflytelserik organisation som delar ut stipendier, anordnar konferenser och utbildningar inom området mat och gastronomi. Linus Ahlbom, dryckesansvarig på Aquavit, har tillsammans med Nynäshamns Ångbryggeri kombinerat ihop tre av deras öl till menyn för middagen – Bedarö Bitter, Smörpundet Porter och Bötet Barley Wine. Meny – James Beard Dinner Smårätter: Blodpudding med Knapperstekt Sidfläsk och Höstäpple Kompott Forellrom och Smetana Sallad Vildsvamps Barlotto Kroketter Varmrökta Räkkanapéer Krispig Vit Anjovis med Rökt Purjolökmajonäs Öl: Nynäshamns Ångbryggeri Bedarö Bitter Middag: Fänkålsgravad Röding med Höst Grönsaker, Sagogryn och Pepparots Emulsion Pascal Jolivet Sancerre Rosé 2009 Cederrökt Vildanka med Gåslever Terrine och Pocherade Stenfrukter Hugel et Fils Jubilee Gewürztraminer 2005 Ale Bräserad Oxsvans och Porcini med Sotat Bröd, Jordärtskocka och Svartvinbärs Gelé Öl: Nynäshamns Ångbryggeri Smörpundet Porter Vildsvinskorv med Rotfrukts Hash,Borlotti Bönor, Vit Tryffel och Kryddig Ölvinäger Fattorie Melini La Selvanella chianti Classico Riserva 2006 Rumtopf Inlagda Krusbär med Äppelkompott, serverad med Varmt Kardemummabröd och Punschgrädde Öl: Nynäshamns Ångbryggeri Bötet Barley Wine 2008

RELATERAD LÄSNING