Hem Vinvärlden Är du nästa Årets Unga Sommelier 2024?

Är du nästa Årets Unga Sommelier 2024?

av Livets Goda

Årets Unga Sommelier – International Jeune Sommelier Competition
Tävlingen är öppen för unga dryckesproffs i åldern 21–28 år som arbetar hos någon av Chaîne des Rôtisseurs professionella medlemmar. Tävlingen hölls för första gången 1977 och från 2007 har den omarbetats och fått en omstart med tydligare mål och högre ambitioner. Tävlingen består av flera deltävlingar; först en svensk uttagning följt av en internationell final som hålls i början av oktober i Lissabon, Portugal.

Om tävlingen
Tävlingen Årets Unga Sommelier, har som syfte att erbjuda en insprirerande utmaning för den arbetande unga sommelieren. Uttagningen ger unga dryckesproffs, vars kunskap, kompetens och uppträdande anses fullvärdiga, möjligheten att tävla om titeln ”Chaîne des Rôtisseurs Best Young Sommelier”. Beroende på antal tävlande i den nationella uttagningen kan tävlingen börja med en semifinal där tre finalister tas fram.

Tävlingen består av
• ett teoretiskt prov med kombinerade fritext- och flervalsfrågor.
• blindprovning och beskrivning av fyra viner
• klassiska praktiska servicemoment på tre stationer
De tävlande bedöms efter sina kunskaper, förmåga, uppträdande, närvaro och stil. Finalen består av samma moment utökad med ytterligare ett praktiskt servicemoment. Tävlingen genomförs på GastroNord och Stockholmsmässan den 11 april.
Eventuell semifinal genomförs den 10 april även den på GastroNord. I samband med prisutdelningen genomförs också en galamiddag tillsammans med de tävlande i systertävlingen Årets Unga Kock.

Sista anmälningsdag – 29 februari 2024
Anmälan görs till tävlingsledare Göran Amnegård
goran.amnegard@blaxstawine.se
070 – 48 34 690

 

RELATERAD LÄSNING