Hem Whisky & Bourbon Ardbeg blickar mot framtiden och bygger nytt destilleri

Ardbeg blickar mot framtiden och bygger nytt destilleri

av Livets Goda

Passionen för Ardbegs rökiga single malt whisky har vuxit sig allt starkare sedan 1997 då destilleriet blev uppköpt av The Glenmorangie Company och öppnades igen efter att har varit stängt under några år. Sedan dess har Ardbeg haft en stadig årlig tillväxt av anslutande lojala medlemmar, Ardbegs kommitté. Ardbeg ligger på den skotska ön Islay och är det minsta destilleriet på ön. Nu påbörjas arbetet med att bygga ett större destilleri, som ska säkerställa en stadig produktion som möter den ökade efterfrågan från Ardbegs hängivna fans.

 

För finansieringen står The Glenmorangie Company som investerar ett mångmiljonbelopp. Destilleriets design ska återspegla Ardbegs traditionella hjärta och själ och ska rymma fyra ikoniska koppardestillat, vilket är två fler än i det nuvarande destilleriet. Trots stora förändringar förblir destilleriet öns minsta och dess prisbelönta whisky lika omsorgsfullt tillverkad, så som det varit i över 200 år.

 – Vi är otroligt glada över framgångarna sedan 1997 och den växande passionen för Ardbegs whisky från alla fans över hela världen. Ardbeg har destillerat på Islay sedan 1815, och med ett nytt större destilleri kan vi låta nya generationer upptäcka och älska den rökiga Ultimate Islay Malt Whisky, säger Marc Hoellinger, vd och koncernchef The Glenmorangie Company.  

 

 

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING