Hem NyheterNyhet WB Ardbeg hyllar sina svarta får med en ny specialutgåva – Ardbeg Blaaack Committé

Ardbeg hyllar sina svarta får med en ny specialutgåva – Ardbeg Blaaack Committé

av Christoffer Enquist

För att fira 20-årsjubileumet av Ardbegs kommitté introduceras en ny limiterad specialutgåva, Ardbeg Blaaack Committee. Den är speciellt framtagen för att hylla kommittémedlemmarna. Det är första gången som destilleriet har slutlagrat whisky på fat som innehållit Pinot Noir och som buteljerats på flaskor i mörkt svart glas. Ardbeg Blaaack Committee lanseras i en begränsad upplaga på Systembolaget.se den 12 mars

Varje år släpper Ardbeg en limiterad utgåva och årets lansering – Ardbeg Blaaack Committee – är något alldeles extra. Den har tagits fram som en hyllning till Ardbegs kommittemedlemmar, som i år firar 20-årsjubileum. Ardbegs kommitté består av över 100 000 trogna Ardebegsfans och whiskyälskare världen över, som under 20 år stolt har demonstrerat sin normbrytande whiskypreferens genom att sprida ordet, vilket har resulterat i fler medlemmar.

– Ardbegs kommittémedlemmar finns över hela världen och under 20 år har de stolt representerat Ardbeg. Med Ardbeg Blaaack Committee vill vi hylla alla våra lojala fans som vågar vara lite vilda, säger Mickey Heads, Ardbeg Destillery Manager.

Inför årets limiterade upplaga har Ardbeg för första gången i historien lagrat whisky på Pinot Noir-fat från Nya Zeeland. Ardbeg har också för första gången buteljerat whisky på flaskor i mörkt svart glas, som syftar till medlemmarna, de så kallade ”black sheeps”.

– Ardbeg Blaaack Committee sammanflätar sammetslena sommarfrukter och surkörsbär med en djup prägel av sot och Ardbegs karaktäristiska rökighet. Det är den perfekta whiskyn för vår legendariska kommitté att gemensamt skåla med, säger Dr Bill Lumsden, Ardbeg Director of Whisky Creation.

Ardbeg Blaaack Committee finns i begränsad upplaga för Ardbegs kommittémedlemmar, samt på Systembolaget.se från klockan 10.00 den 12 mars 2020.

Artikelnummer: 40413
Pris: 1199kr
Alkohol: 50,7%
Volym: 700ml

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING