Ardbeg lanserar ännu en ikonisk presentförpackning - en hyllning till ön och destilleriets profiler

Livets Goda 12 Sep, 2018
Whisky och Bourbon Efter förra årets succé lanserar Ardbeg återigen en limiterad presentförpackning till Ardbeg Ten Years Old i form av destilleriets lagerhus på Islay i Skottland. Årets specialdesignade förpackning, Ardbeg Warehouse, pryds även av två älskade, lokala karaktärer. Ardbeg Warehouse är den perfekta gåvan till whiskyälskaren som vill uppleva Ardbegs historia, karaktär och rökiga single malt whisky. Presentutgåvan innehållande Ardbeg Ten Years Old finns i begränsad upplaga på Systembolaget från den 15 oktober.Ardbegs hem på Islay, vid Skottlands södra kust, har länge varit ett landmärke för konnässörer av rökig single malt whisky. Inom kort lanseras en ny limiterad designförpackning, som hyllar platsen och två av destilleriets älskade, lokala karaktärer. 

Ardbeg Ten Years Old får återigen en iögonfallande specialförpackning, föreställande Ardbegs karaktäristiska vitkalkade lagerbyggnad med de stora svarta bokstäverna, ARDBEG. Förr var byggnaden en vägvisare för skepp vid den klippiga kusten och idag symboliserar den destilleriets hem.

Förpackningens nya design handlar i år inte endast om platsen, utan visar också destilleriets välkända profiler. Sidan pryds av Yogi, en av Ardbegs företagsamma destilleriarbetare, som rullar ett whiskyfat medan Shortie, Ardbegs ettriga Jack Russell, vaktar.

Lagerbyggnaden vid havet är den mest fotograferade platsen av destilleriet. Den här presentutgåvan ger människor möjligheten att ta hem eller dela med sig av Ardbeg. Ardbeg Ten Years Old har fantastiska och briljanta toner, som ger en välkomnande smak av destilleriets långa och nära förbindelse med havet. Den välbekanta, rökiga och torviga kraften tillsammans med den salta tången är perfekt balanserad med sötma. Den här specialutgåvan fångar Ardbegs otämjda Islaysjäl perfekt, säger Mickey Heads, destillerichef Ardbeg.

Ardbeg Warehouse, finns i begränsad upplaga att köpa på Systembolaget från den 15 oktober* 2018. Förpackningen innehåller Ardbeg Ten Years Old.

*Med reservation för att lanseringsdatumet kan skilja sig mellan olika butiker.

Whisky & Bourbon om Ardbeg Ten:

Ardbeg TEN (nr 513, 499 kr, 46%) 94 LGP 
En bra och rökig näsa med citrusfylld stram, torr fyllighet. Något jordig doft. Ett bra bett med mer tjära av typen hostpastill. Här finns även kryddiga och citrusinslag fast med rökiga övertoner. Eftersmaken är värmande som en stockeldsbrasa när man kommer in en vinterdag och dessutom mycket lång.

 


Nu återlanseras Innis & Gunns Mangoes on the Run – Mango IPA

Whisky och Bourbon I över 15 år har Innis & Gunn tillverkat öl…
23 Apr, 2019

Sundqvist inspirerar med uppdukad påskbuffé

Mat och Restaurang Påsken närmar sig med stormsteg! Har du bestämt vad du…
17 Apr, 2019
Artikelarkivet