Ardbeg lanserar ännu en ikonisk presentförpackning - en hyllning till ön och destilleriets profiler

Livets Goda 12 Sep, 2018
Whisky och Bourbon Efter förra årets succé lanserar Ardbeg återigen en limiterad presentförpackning till Ardbeg Ten Years Old i form av destilleriets lagerhus på Islay i Skottland. Årets specialdesignade förpackning, Ardbeg Warehouse, pryds även av två älskade, lokala karaktärer. Ardbeg Warehouse är den perfekta gåvan till whiskyälskaren som vill uppleva Ardbegs historia, karaktär och rökiga single malt whisky. Presentutgåvan innehållande Ardbeg Ten Years Old finns i begränsad upplaga på Systembolaget från den 15 oktober.Ardbegs hem på Islay, vid Skottlands södra kust, har länge varit ett landmärke för konnässörer av rökig single malt whisky. Inom kort lanseras en ny limiterad designförpackning, som hyllar platsen och två av destilleriets älskade, lokala karaktärer. 

Ardbeg Ten Years Old får återigen en iögonfallande specialförpackning, föreställande Ardbegs karaktäristiska vitkalkade lagerbyggnad med de stora svarta bokstäverna, ARDBEG. Förr var byggnaden en vägvisare för skepp vid den klippiga kusten och idag symboliserar den destilleriets hem.

Förpackningens nya design handlar i år inte endast om platsen, utan visar också destilleriets välkända profiler. Sidan pryds av Yogi, en av Ardbegs företagsamma destilleriarbetare, som rullar ett whiskyfat medan Shortie, Ardbegs ettriga Jack Russell, vaktar.

Lagerbyggnaden vid havet är den mest fotograferade platsen av destilleriet. Den här presentutgåvan ger människor möjligheten att ta hem eller dela med sig av Ardbeg. Ardbeg Ten Years Old har fantastiska och briljanta toner, som ger en välkomnande smak av destilleriets långa och nära förbindelse med havet. Den välbekanta, rökiga och torviga kraften tillsammans med den salta tången är perfekt balanserad med sötma. Den här specialutgåvan fångar Ardbegs otämjda Islaysjäl perfekt, säger Mickey Heads, destillerichef Ardbeg.

Ardbeg Warehouse, finns i begränsad upplaga att köpa på Systembolaget från den 15 oktober* 2018. Förpackningen innehåller Ardbeg Ten Years Old.

*Med reservation för att lanseringsdatumet kan skilja sig mellan olika butiker.

Whisky & Bourbon om Ardbeg Ten:

Ardbeg TEN (nr 513, 499 kr, 46%) 94 LGP 
En bra och rökig näsa med citrusfylld stram, torr fyllighet. Något jordig doft. Ett bra bett med mer tjära av typen hostpastill. Här finns även kryddiga och citrusinslag fast med rökiga övertoner. Eftersmaken är värmande som en stockeldsbrasa när man kommer in en vinterdag och dessutom mycket lång.

 


Mariestads limiterade samlingsserie och jubileumsbok hyllar Den Stora Smakresan

Whisky och Bourbon Mariestads lanserar nu en exklusivt framtagen samlingsserie med alla de…
20 Nov, 2018

Succé för Livets Goda Premium – allt det här får du

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
30 Oct, 2018

Niklas tipsar: En champagne som flörtar med sinnena, 2009 Alfred Gratien Cuvée Paradis

Vin Det är för mig något speciellt med Alfred Gratien. Delvis…
16 Nov, 2018

Premiär för Koge’s Choice - framröstad av tusentals svenska ölälskare

Whisky och Bourbon Den 7 december lanseras vinnarbidraget från Innis & Gunn’s öltävling…
15 Nov, 2018

Prisregn över Nils Oscar

Whisky och Bourbon Nu är det avgjort vilka som vinner priser i den…
14 Nov, 2018

10 platser kvar till choklad- och portvinsprovning med Duane Dove och Fonseca

Vin Vad passar årstiden bättre än att lära sig allt om…
12 Nov, 2018
Artikelarkivet