Ardbeg lanserar den "häftigaste" whiskyn på årtionden - Ardbeg Grooves

Livets Goda 25 Apr, 2018
Whisky och Bourbon Den 8 juni lanseras Ardbeg Grooves - en whisky med rökta kryddor, rök från lägereldar och chilikryddat kött. Ardbeg Grooves finns att beställa från Systembolaget från den 8 juni 2018 för 999 kronor.

I slutet av Islays mat- och musikfestival firas Ardbeg Day, som i år inträffar lördagen den 2 juni. Dagen firas världen över av Ardbeggianer och whiskyentusiaster för att hylla Islays otämda ande. Med Ardbeg Grooves blickar man tillbaka på 60-talets flower-powerera med ”Peat & Love”, som blir årets tema för Ardbeg Day och firandet av Islays passion för torvwhisky. 

– På 60-talet var Islay och Ardbegs by en helt annan plats - ett litet genuint skotskt samhälle med eget postkontor, biljardhall, två körer och ett eget fotbollslag. Idag är ön och Ardbegs by globalt känt, och Ardbeg Day är det bästa sättet för oss att tillsammans höja ett glas för den ultimata Islay single malt whiskyn. Jag tror att Ardbeg Grooves häftiga karaktär kommer uppskattas mycket av whiskykonnässörer, säger Mickey Heads, distellerichef Ardbeg.

Inspirerad av den alternativa livsstilen och oortodoxa andan från den tidigare generationen lanserar Ardbeg årets Limited Edition, Ardbeg Grooves. Den här tappning har mognat i gamla vinfat som har blivit intensivt förkolnade för att bilda tunga spår i träytan.  

Ardbeg Grooves lanseras i en begränsad upplaga och finns att beställa från Systembolaget från den 8 juni 2018 klockan 10.00.

Artikelnummer: 40232
Pris: 999 SEK
ABV: 46 %
Volym: 700 ml

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine

Exklusiv lansering av Westhofener Riesling den 1:a februari

Vin Den 1:a februari lanserar Moestue Grape Selections återigen Westhofener Riesling…
21 Jan, 2019

The Wine & Spirits Collective förvärvar ChampagneHuset

Vin The Wine & Spirits Collective, förvärvar ChampagneHuset, och stärker härmed…
21 Jan, 2019

Ny Single Malt från Aberlour lanseras i Sverige

Whisky och Bourbon En spännande nyhet från Aberlour landar i mars i Sverige…
17 Jan, 2019
Artikelarkivet