Hem NyheterNyhet WB Ardbeg lanserar ny tappning – Arrrrrrrdbeg!

Ardbeg lanserar ny tappning – Arrrrrrrdbeg!

av Livets Goda

Efter 13 whiskysmockade och händelserika år var det i slutet av 2020 dags för Mickey Heads, Ardbeg-destilleriets chef, att gå i pension. Under sin tid på destilleriet övervakade han tillverkningen av dussintals fina Ardbeg-utgåvor, deltog i Ardbeg-firanden från Islay till Illinois, tog hem titeln “Årets destilleri” i International Whisky Competition (IWC) tre gånger i rad samt utsågs till “Distillery Manager of the Year 2014”. I samband med att Mickey nu går i pension vill destilleriet hylla honom genom att lansera Arrrrrrrdbeg!.

Den 4 mars kl 10.00 blir även Arrrrrrrdbeg! (40856) exklusivt tillgänglig för beställning online på Systembolaget. Whiskyn är destilleriets första som mognat helt i före detta rye whisky-fat. Flaskans slående och illustrerade etikett skildrar Mickey som en sjökapten och är skapad av Butcher Billy, en känd brasiliansk konstnär och grafisk designer.

– Att jobba med Mickey har varit en fröjd. Han har en genuin passion för Ardbeg och har ansvarat för många betydelsefulla Ardbeg-utgåvor genom åren och denna “slutet på en era”-utgåva är speciell. Arrrrrrrdbeg! är destilleriets första whisky någonsin som mognat i före detta rye whisky-fat. Med toner av rökt banan och päron, söt kola och den distinkta Ardbeg-röken är det den perfekta avskedsgåvan, säger Dr Bill Lumsden, chef för whiskyproduktion på Ardbeg.

– Det har varit ett absolut nöje att tillbringa de senaste 13 åren vid det bästa destilleriet på jorden. Jag har haft det bästa teamet man kan önska sig och jag är stolt över att vi har varit ansvariga för att producera så många underbara Ardbeg-utgåvor längst vägen. När det gäller den här tappningen är jag hedrad över att min pension äras på ett så tankeväckande sätt. Och att ha min bild på en flaska är en dröm som går i uppfyllelse! Vi får se vad framtiden har att utvisa men jag vet att jag kommer att tillbringa mycket tid åt fiske. Och som fortsatt ordförande för The Ardberg Committee är jag säker på att jag kommer besöka destilleriet ofta, säger Mickey Heads, destilleriets tidigare chef.

Som en del av lanseringen av Arrrrrrrdbeg! har Mickey spelat in en avskeds- och provningsfilm samt en Q&A. Ardbeg har även satt ihop ett nedladdningsbart kit fullt av piratrekvisita tillgängligt på ardbeg.com.

Arrrrrrrdbeg!
Alkoholhalt: 51,4 %
Systembolaget artikelnummer: 40856
Pris: 1699 SEK
Volym: 700 ml
Tillgänglig: 4 mars klockan 10.00 online på Systembolaget.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING