Hem NyheterNyhet WB Ardbeg Uigeadail utsedd till årets bästa whisky

Ardbeg Uigeadail utsedd till årets bästa whisky

av Livets Goda

Vid den tolfte upplagan av International Whisky Competition, som hölls i Las Vegas nu i somras, utsågs Ardbeg Uigeadail till årets bästa whisky. Tillsammans prisades Ardbeg och systerdestilleriet Glenmorangie under sommaren med 26 medaljer i två av världens mest prestigefyllda whiskytävlingar.

International Whisky Competition och Wine & Spirits Competition är två av världens mest prestigefyllda tävlingar i whiskyvärlden. Genom blindtester betygsätts och rangordnas whisky-sorter i olika kategorier. I årets upplagor av tävlingarna hamnade både Ardbeg och Glenmorangie i toppskikten.

Ardbeg Uigeadails samlade poäng landade på 95,9 i International Whisky Competition och på 94 i årets Wine & Spirits Competition. Detta resulterade i fyra guldmedaljer – utöver det prestigefyllda priset som årets bästa whisky.

Guldmedaljer till Ardbeg och Glenmorangie
En rad olika sorters Ardbeg och Glenmorangie utmärkte sig vid tävlingarna för bland annat smak, balans, fyllighet och arom. De två whiskytillverkarna mottog flera guldmedaljer, vilket kan ses som ett intyg på den höga kvalitet som de traditionsrika destillerierna står för.
Guldmedaljerna gick bland annat till Ardbeg Wee Beastie, Ardbeg An Oa och Glenmorangie Quinta Ruban.

Ardbeg Uigeadail finns tillgänglig i det fasta sortimentet på Systembolaget till ett pris av 745 SEK. Artikelnr: 10407

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING