Hem Whisky & Bourbon Ardberg Warehouse

Ardberg Warehouse

av Livets Goda

På Islay, vid Skottlands södra kust, ligger Ardbegs hem, vilket länge varit ett landmärke för konnässörer av rökig single malt whisky. Nu har en ny limiterad designförpackning lanserats – Ardbeg Warehouse

Ardbeg Ten Years Old får återigen en iögonfallande specialförpackning, föreställande Ardbegs karaktäristiska vitkalkade lagerbyggnad med de stora svarta bokstäverna, ARDBEG. Förr var byggnaden en vägvisare för skepp vid den klippiga kusten och idag symboliserar den destilleriets hem.

Ardberg Warehouse Gift Pack
Ardbeg producerar regelbundet förpackningar som är extra passande för att ge bort som en gåva. Genom åren har Ardbeg velat utveckla en presentförpackning som hyllar dess hem på Islay och whiskyn som destilleras där. Ardbeg Warehouse är en ikonisk del av destilleriet och en höjdpunkt för varje besökare som kommer till Islay. I år återkommer Ardbegs presentförpackning, Warehouse, för Ardbeg-fans att stolt para ihop med den klassiska Ardbeg 10 YO. Designen har utvecklats och inkluderar nu konsten “graffiti” över lagerhusväggarna som en hänvisning till de lekfulla målningarna som ofta pryder destilleriväggarna under det årliga Ardbeg Day firandet. Graffitielementen välkomnar konsumenter in i Planet Ardbeg världen, en grafisk roman som berättar destilleriets historia på ett originellt sätt.

Livets Goda om Ardberg Ten Years, 94p

Denna Ardbeg har en aromatisk och rökig doft med en stram, torr fyllighet som är rik på citrus. Det finns en underton av jordighet och en tydlig ton av tjära liknande en hostpastill. Adderas gör även kryddor och citrus med rökiga nyanser. Eftersmaken är varm och långvarig, likt en stockeldsbrasa när man kommer in en vinterdag. En klassisk buteljering som levererar år efter år.

Ardbeg 10 Warehouse lanserades nyligen på Systembolaget och kostar 572 kr (750 ml, 46%) och har artikelnummer 513.

Om Planet Ardbeg
I september 2017 lanserade Ardbeg sin allra första grafiska roman, Planet Ardbeg. Detta projekt är en kreativ fusion mellan tre av världens ledande seriekonstnärer: Ronald Wimberly, Emma Ríos och Sanford Greene. Varje konstnär fick i uppdrag att utveckla en originalberättelse inspirerad av en av Ardbegs signaturwhiskys: Ardbeg Ten Years Old, Ardbeg An Oa och Ardbeg Wee Beastie. Utgiven både i tryckt och digitalt format är Planet Ardbeg en fysisk grafisk roman som är fusionerad med de djärva och unika egenskaperna hos Ardbegs core range.

RELATERAD LÄSNING