Hem NyheterNyhet WB Åre Bränneri tog hem flera internationella utmärkelser när IWSC avgjordes i London

Åre Bränneri tog hem flera internationella utmärkelser när IWSC avgjordes i London

av Livets Goda

Det utbröt stor glädjeyra på det lilla Jämtländska bränneriet när resultatet från IWSC (International Wine & Spirit Competition) presenterades.

– Det här är väldigt stort för vårt lilla bränneri. Vi är så stolta och glada över att ta hem fyra medaljer i vår första tävling. Vi blir helt klart sugna på att tävla mer och sätta skandinavisk gin på kartan tillsammans med andra nordiska destillerier, säger en glad Andy White, Master Distiller på Åre Bränneri.

Åre Bränneri Number 6 Scandinavian Gin kammade hem hela 92 av 100 möjliga poäng och hamnade därmed i sliverklassen.

Juryns utlåtande löd:

”Nice citrus, blood orange, clementine and juniper aromas on the nose, very clear orange on the palate with zesty and piney juniper giving a lot of finesse.”  

Även Åre Bränneri Mountain Strength Gin tog ett imponerande silver med 91 poäng och är därmed topp 10 i världen i Navy Strength-kategorin och högst i topp i Skandinavien tillsammans med Hernö och Purity Distillery. Även Åre Bränneri Local’s Edition Gin och Winter Gin fick fina poäng och hamnade i bronskategorin.

Utmärkelserna är ett internationellt erkännande som ger oss ett kvitto på att vår gin håller den höga nivå vi eftersträvar och jobbar hårt för. Det här betyder mycket för oss, säger Andy White.

Tävlingen har arrangerats sedan 1969 och klassas som en av världens största och mest erkända dryckestävlingar, årets upplaga blev den största i tävlingens historia. Sammanlagt deltog 86 länder och den största klassen i årets upplaga var ginklassen med över 1000 olika bidrag. Juryn bestod av paneler med totalt 80 experter varav en rad erkända personer i branschen, bland andra Olivier Ward, founder of the Gin Foundry. Under åtta dagar testade och bedömde expertpanelen bidragen i Soho, London.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING