1

Årets blommiga nykomling till påskbordet

Skåla in våren med en akvavit lika blommig som våren själv. Gullmunn Fleur-de-Lis är det senaste tillskottet till påskbordet.

Med några få veckor kvar till årets påskfirande innebär också att vi närmar oss årets första högtidsbord. Påskbordet, som traditionellt sett domineras av ägg och sill, är en färgglad tillställning med fjädrar, påskägg och vårblommor. I år introduceras dessutom en snaps med smak av vår, att ackompanjeras med äggen och sillen.

Gullmunn Fleur-de-Lis är en norsk akvavit vars smaker blomstrar, lika mycket som de vackra illustrationer som pryder dess flaska.

Livets Goda om Gullmunn Akevitt Fleur-de-Lis
(art.nr. 81767, 500 ml, 329 kr, 94 LGP)
Att Oslo Håndverksdestilleri kan det där med sprit visste vi sedan tidigare så när de tillsammans med Nordens enda kvinnliga Cognacsdestillatör Marthe Bøhn gav sig in på ett gemensamt projekt förra året var det rätt säkert att utfallet skulle bli lyckat. Och visst blir vi återigen imponerade av destilleringsskickligheten här kombinerat med Marthes känsla för balansen. Istället för sherryfat som ofta varit kutym används bourbonfat och det tillsammans med örterna ger en elegant och finessrik doft med tydlig kummin och kamomill, fatkryddighet och citrus. Smeksam i gommen där sötman arbetats in i övriga komponenter och där det örtiga och kryddiga får stort spelutrymme. Och så var det ju återigen det där med renheten i spriten….superskickligt. Detta är riktigt seriös och högklassig akvavit.

GullmunnFleur-de-Lis är startskottet för Gullmunns etablering på marknaden. Destillatörerna bakom akvaviten, Marthe Bohn och Matt Ensor på Oslos Hantverksdestilleri, har båda ett starkt intresse för natur, dryck och lokala råvaror.

– Destillering är ett vackert hantverk fyllt av passion, något jag vill ska reflekteras i Gullmunn Fleur-de-Lis. Vi tillsätter varken färgämnen eller socker för att drycken skall bli trogen sin natur och bibehålla sin naturligt färglösa nyans. Smak är trots allt oberoende av ”smink”, säger Marthe Bohn

Gullmunn Fleur-de-Lis släpps i en begränsad upplaga, med endast 5 000 flaskor per år.

Gullmun Fleur-de-Lis
Pris: 329 :-
Storlek: 50cl
Alkoholprocent: 38%
Artikelnummer: 8176702