Hem Whisky & Bourbon Årets första nyhet från Kilchoman – Loch Gorm 2019

Årets första nyhet från Kilchoman – Loch Gorm 2019

av Livets Goda

Årets Loch Gorm är ett giftermål av 20 stycken oloroso sherryfat från 2006 till 2011. Totalt har man buteljerat 15 000 flaskor av denna läckerbit varav 360 flaskor kommer till Sverige.

– Loch Gorm är en återkommande utgåva och den enda sherryfatslagringen vi lanserar internationellt. Till årets utgåva har vi använt några av våra äldsta sherryfat och dessa 12 och 13-åriga fat har onekligen adderat ytterligare en dimension av djup och komplexitet, säger Anthony Wills, grundare och destillerichef på Kilchoman Distillery.

– Denna sherryfatslagring är en av de populäraste utgåvorna från destilleriet och årets buteljering lär sannolikt inte göra någon besviken. Det är många whiskyälskares favorit från destilleriet vilket är fullt förståeligt då detta är en synnerligen trevlig bekantskap, säger Peter Kokovic, Affärsområdeschef Enjoy Wine & Spirits.

Whisky & Bourbon om Loch Gorm 2019 (nr 40544, 799 kr, 46%, lansering 9:e maj) 96p
Den kommande utgåvan av denna whisky är den bästa i serien so far. Komplexiteten i bollandet av örtblommig citrus, körsbär, tjärapastiller, kanderad sötma med choklad, honung och sötlakrits – är mycket rent och elegant i utförandet. Avslutet är silkigt, rikt med torr tobak och läder och leder oss slutligen ner i känslan av en stenig fatkällare i Bordeauxland. Förbaskat läckert!

Vill du läsa mer om Kilchoman och dess buteljeringar? 
Ladda ner Whisky & Bourbons special om Kilchoman, där vi provat och recenserat en massa buteljer, bland annat finner ni en vertikalprovning av alla årgångar av Loch Gorm som hittills producerats.

Tidningen laddar ni ner här >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING