Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Årets första potatis på POM Friterie

Årets första potatis på POM Friterie

av Livets Goda

Årets första potatis: Den nya restaurangen och baren POM Friterie bygger på handskuren pommes frites från färsk potatis. Nu har årets första potatisskörd kommit vilket firas med en ny och ännu mer holländsk meny.

Årets första potatis

Fotograf: Jorit Gras

POM Friterie öppnade i slutet av maj i år vid Regeringsgatan i Stockholm city. Konceptet bygger på premiumpommes från en unik potatissort som odlas av en enskild bonde vid holländska Nordsjökusten. Torsdag 5 oktober anländer den allra första potatisen från årets skörd till Stockholm direkt från bondgården.

– Det är givetvis speciellt att få in årets första potatis i restaurangen vilket vi firar med en ny meny, säger Jorit Gras som är krögare på POM. Många av våra gäster har efterfrågat fler specialiteter från Holland vilket vi tagit fasta på. Att intresset för vårt genuina holländska kök visade sig vara större än vi trodde är otroligt roligt.

Då POM Friterie enbart serverar färsk potatis utan tillsatser behöver tillagningen alltid anpassas vid varje ny potatisleverans. Det gäller inte minst för den nya skörden som precis tagits ur jorden. All potatis skärs dock till exakt 13 mm som är den perfekta tjockleken för en krispig yta och mjuk mitten.

Huvudmenyn på POM Friterie bygger på “topped frites” med smaker från Holland och resten av världen. Restaurangen serverar även krispiga bites, skaldjur, råbiff, dippsåser och pickles. Dryckesmenyn består främst av kolsyrade cocktails som är den perfekta matchningen till pommes frites.

RELATERAD LÄSNING