Hem Vinvärlden Årets gastronomipriser belönar framgångsrika personligheter som uppvisar stor yrkesskicklighet

Årets gastronomipriser belönar framgångsrika personligheter som uppvisar stor yrkesskicklighet

av Livets Goda

Hederspriset La Dance, Prix d´Honneur pour l´Encouragement de la Gastronomie, går i år till Elisabeth Haglund, VD på Hotel Tylösand och Henrik Norström, framgångsrik kock och krögare på Lux med flera restauranger i Stockholm. Faddrar är Maria Maruska respektive Mathias Dahlgren. Årets pristagare blir ordinarie ledamöter i Sandahl Foundation. M Sandahl Foundation slår även vakt om gastronomins traditioner, bland annat genom hedersutmärkelsen Pour le Mérite Gastronomique, som i år delas ut till Andreas Wiklund, Stora Tollby Gård på Gotland m.fl. I samarbete med Norges Sjømatråd delar Sandahl Foundation ut ett stipendium, Pour le Mérite Gastronomique Poisson, till Hambergs Fisk i Uppsala. Seniorpristagare ur Curt I Blombergs Minnesfond är Marie-Louise Wikander, välkänd hovmästarinna på Sturehof och KB i Stockholm. Lars ”Pluto” Johannison har varit en förgrundsgestalt sedan vänföreningens bildande. Till Plutos minne har Sandahl Foundation sedan 2008 delat ut ett stipendium för främjandet av ekologisk gastronomi. Årets stipendiat är Thomas Berglund, producent av ekologisk ost på Almnäs Bruk utanför Hjo. I år kommer utdelning av diplom och stipendier ske på Operakällaren med Stefano Catenacci som värd. På www.sandahlfoundation.se läser du mer om M Sandahl Foundation: född ur en vildhjärna, vårdad i kuvös av en ideolog och mångårig uppfostran av hängivna ledamöter som varje år har nöjet att presentera Prix d´Honneur pour l´Encouragement de la Gastronomie.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING