Hem NyheterNyhet WB Årets Glögg 2023 från Stockholms Bränneri

Årets Glögg 2023 från Stockholms Bränneri

av Livets Goda

Dryckesproducenten på Södermalm släpper 2023 års Årets Glögg, som i år ackompanjeras av vintersuccén Winter Negroni, samt två nya alkoholfria vinterprodukter

Foto: Petter Bäcklund

Årets Glögg är Stockholms Bränneris årliga hyllning till vintern och högtiden, där överraskande ingredienser möter årstidens starka smakminnen. Förra året var det premiär för den årligt återkommande smakutforskningen, och efter ett varmt mottagande både av konsumenter och media så är Årets Glögg nu tillbaka med nya smakkombinationer.

Årets Glögg 2023 är en blandning av hallon, aroniabär och pressade druvor uppkryddad med julkryddor, kryddpeppar och rosmarin, och fint balanserad med Stockholms Bränneri Dry Gin.

”Sammansättningen av söta hallon, friska aroniabär och värmande kryddpeppar blev i år nyckeln till Årets Glögg. Därefter handlade det om att hitta balans i smakerna och ta fram ett passande urval av familjära julkryddor.” Berättar Erik Hasselgärde, produktutvecklingsansvarig, och fortsätter: ”Årets Glögg 2023 är rund och bärig, en aning sträv, spännande kryddig, och avslutar härligt värmande med vår Dry Gin. Vi hittade verkligen ett samspel i smakerna som känns både nytt och bekant på samma gång.”

Stockholms Bränneri rekommenderar att dricka Årets Glögg kall, gärna över is, kanske med en kvist rosmarin som garnityr.

Årets Glögg 2023 lanseras i Stockholms Bränneris hittills största säsongsbaserade produktutbud, med vintersmaker tillgängliga för fler än någonsin. Årets Glögg 2023 har sällskap av den färdigblandade vinterdrinken Winter Negroni, och två helt nya produkter som lanseras för säsongen: en alkoholfri färdigblandad ”Winter Nogroni” på flaska, samt, även den alkoholfri, ”Winter Spritz”, en vinterdrink på aluminiumburk.

”Vi tycker väldigt mycket om smaker kopplade till minnen och högtid, och att vi denna vinter kan erbjuda våra produkter till ännu fler är något vi är väldigt glada över. Vi menar nu att alla kan hitta något spännande att njuta av vid säsongens olika tillfällen.” Säger Carl Wikner, delgrundare av bränneriet.

Årets Glögg 2023 är nu tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.
Artikelnummer 7343802, 198 kr, 21,5%, 500 ml.

RELATERAD LÄSNING