Hem Whisky & Bourbon Årets hårda julklapp – hemsnickrade lagg

Årets hårda julklapp – hemsnickrade lagg

av Livets Goda

Julen nalkas och årets mysigaste årstid är äntligen här. Har du fortfarande inte bestämt vad du ska önska dig eller ge bort i julklapp? Hemstickade plagg i all ära – men årets hårda julklapp är hemsnickrade lagg. The Balvenie DoubleWood Skis är en exklusiv all mountain-skida i begränsad upplaga, som tagits fram i ett samarbete mellan Skotska whiskyproducenten The Balvenie och Åre Skidfabrik.


Hör du till en av dem som inte kan sticka och hellre ger bort hårda paket i jul? Då tipsar den skotska whiskyproducenten The Balvenie om hemsnickrade lagg i stället för hemstickade plagg. Det är med hantverket som utgångspunkt som The Balvenie DoubleWood Skis har tagits fram i ett samarbete mellan Åre skidfabrik och The Balvenie.

De exklusiva skidorna, som lanserats i limiterad upplaga, har material, mönster och kopparemblem med tydliga kopplingar till den skotska whiskyn. Skidorna är 179 centimeter långa och levereras med specialtillverkade skidremmar i läder och en whiskyinfuserad olja till att underhålla skidans träinläggningar med.

The Balvenie DoubleWood Skis är uthålliga och trivs lika bra i utmanande pister som i vindpackad offpist eller tungåkta vårdagar. De limiterade skidorna har en träkärna av bok och poppel, dubbla titanlager och en grafitbas. Sidkanterna, som vanligen är gjorda av plast, är utbytta till amerikansk ek. Ovanpå skidan sitter Balvenies emblem i koppar.

The Balvenie DoubleWood Skis kostar 12 000 SEK och finns tillgängliga i en begränsad upplaga via thebalvenieskis.com.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING