Hem NyheterNyhet WB Årets Hernö Sipping Gin

Årets Hernö Sipping Gin

av Livets Goda

Årets Hernö Sipping Gin: Tjugoåtta dagars mognad på sherryfat från spanska Pedro Ximénez gör Hernö Dry Gin till en ekfatslagrad karamell med toner av kanel och honung. Årets Hernö Sipping Gin förenar sherrytraditionen och den för Spanien unika druvan Pedro Ximénez med svenska Hernö Gins karaktäristiska drag. Lanseringen sker den 3 juli via Systembolagets beställningssortiment.

Årets Hernö Sipping Gin

Årets Hernö Sipping Gin

– Att vi fick möjlighet att köpa just det här fatet är fantastiskt roligt, vilken smakbomb! På kort tid har vårt gin utvecklat en fantastisk karaktär på fatet i den tolkning av spansk sherry som vi ville åstadkomma. Det här är en smakkaramell att njuta i det lilla glaset eller i en fruktig cocktail, berättar Jon Hillgren, grundare av Hernö Gin.

Ek, karamell och kanel karaktäriserar årets Hernö Sipping Gin.
Den sjunde fatlagrade produkten i serien Hernö Sipping Gin på temat sherry följer upp förra årets tolkning av portvin. Tidigare år har Hernö Gin lagrats på fat från Laphroaig, Ardbeg, High Coast Distillery, Brännland Iscider samt Caves Santa Maria.

– I år tar vi vår fatlagringsresa vidare till Spanien och den för landet unika druvan Pedro Ximénez som utgör basen för sherryn med samma namn. Vi valde att utgå från vår Hernö Dry Gin för att balansera sötman från sherryn och jag är mycket nöjd med det beslutet. Kombinationen ger en smakprofil där ginet är tongivande och de subtila tonerna av ek, karamell och kanel går att ana med exakt den tydlighet vi vill ha för att ändå bibehålla en tongivande smak av enbär, berättar Johan Wester, Head Distiller på Hernö Gin.

Perfekt att dricka som den är eller i fruktiga cocktails.
Avnjut Hernö Sipping Gin som en sherry, rent i det lilla glaset, eller bygg en fruktig cocktail.
– Vi har skapat tre signaturcocktails där vi förstärker smakerna av karamell och fruktighet på ett litet tydligare sätt än tidigare. Färskpressad ananas kombinerat med körsbärslikör i Hernö PX Cobbler till exempel. Apelsin och bitter i Hernö Boozy Americano. Eller sockerlag gjord på mörkt socker balanserat med fräschören från lime och ingefära i Hernö Andalusian Buck. Mycket spännande smaker att jobba med, konstaterar Johan.

Hernö Sipping 2023
Alkoholvolym: 46,6%.
Volym: 500 ml.
Pris: 668 kr.
Best.nr: 573 15 02
Säljstart: 3 juli 2022.
Lansering: 1 082 flaskor, varav 980 flaskor på den svenska marknaden.
Kryddor: Enbär, korianderfrön, älgört, kassiabark, svartpeppar, vanilj, lingon, citronzest.
Fat: Ex sherryfat från spanska Pedro Ximénez.

RELATERAD LÄSNING