Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Årets Kock auktionerar ut en unik gastronomisk upplevelse på finalen av Årets Kock 2020

Årets Kock auktionerar ut en unik gastronomisk upplevelse på finalen av Årets Kock 2020

av Livets Goda

Den 17 september går finalen av Årets Kock 2020 – SM i professionell matlagning av stapeln på Annexet i Stockholm. Via Tradera auktioneras nu två platser ut till finalen och vinnarna får möjlighet att äta tävlingsrätterna som finalisterna lagar. Auktionen sker till förmån för Prins Carl Philips & Prinsessans Sofias Stiftelse.

Årets Kock prisutdelning 2019. Fotograf Samuel Unéus

Det är jätteroligt att vi kan ge vinnarna av auktionen den extremt unika möjligheten att vara på plats under finalen och avnjuta rätter från några av Sveriges bästa kockar. Att skänka pengarna från auktionen till prinsparets stiftelse kändes naturligt då Prinsen är beskyddare av Årets Kock, säger Andreas Stenberg, VD för Årets Kock.

Med anledning av covid-19 kommer årets upplaga av Årets kock inte hållas inför publik, istället sänds den live på TV4 play. Två personer kommer dock få möjligheten att se finalen live på Annexet och få ta del av en unik gastronomisk upplevelse. Årets Kock kommer att duka upp ett bord där vinnaren av auktionen, tillsammans med en vän kommer få dela på totalt åtta stycken rätter, en från varje finalist. Upplevelsen kommer att auktioneras ut på Tradera och auktionen avslutas den 15 september.

Prins Carl Philip har ett stort engagemang i svensk gastronomi och är beskyddare av Årets Kock. För åttonde året i rad deltar prinsen i finaljuryn och när vinnaren koras är det Prinsen som delar ut priset. Pengarna från auktionen kommer oavkortat gå till Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelses arbete för ökad respekt och förståelse för personer med dyslexi samt för en tryggare nätvardag för barn och unga.

Vi är oerhört tacksamma för att Årets Kock har valt att skänka pengarna från auktionen till Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse. Det känns superkul att de vill stötta vårt arbete som utgår ifrån prinsparets två hjärtefrågor, säger Essi Alho, Verksamhetsansvarig på Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias Stiftelse.

Om tävlingen Årets Kock
Tävlingen Årets Kock är officiellt svenskt mästerskap i professionell matlagning och har arrangerats sedan 1983. Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en prissumma. Tävlingens beskyddare är H.K.H. Prins Carl Philip.

Tävlingen Årets Kock arrangeras av Årets Kock AB, vars huvudsakliga uppgift är att driva och utveckla svensk gastronomi genom olika initiativ.

RELATERAD LÄSNING