Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Livets Goda 21 Mar, 2019
Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i samarbete med Restaurangvärlden och Ulrika Brydling. Ambitionen med satsningen är att bidra till utbildning, skapa tillväxt i branschen och möjliggöra nätverkande. Finalen hålls den 6-7 maj 2019 i Gamla Riksarkivet och årets tema är ”hållbart”.

Årets Kockelev/er är den största satsningen som görs mot kockelever under gymnasietiden. Tävlingen ersätter Unga Ekokockar som tidigare drevs av Ulrika Brydling och Swedish Young Chef Award som arrangerats av Restaurangvärlden. Genom tävlingen vill Årets Kock främja tillväxten i branschen som idag skriker efter arbetskraft, skapa möten mellan elever, etablerade kockar och andra branschknuta aktörer samt inte minst utbilda och inspirera framtidens kockar.

– Årets Kockelev/er är en viktig pusselbit i vårt arbete att leda svensk gastronomi framåt och det känns otroligt bra att det nu är dags för premiärtävlingen. För mig är Året Kockelev/er mer än en tävling; det är en investering i ungdomar som brinner för matlagning där vi vill hjälpa dem att stärka sitt nätverk, etablera sig i branschen och såklart inspirera dem att satsa på kockyrket långsiktigt, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock.

– Kockyrket är ett framtidsyrke med många möjligheter, men tillväxten är svag. Det behöver vi ändra på. Vi vill visa nästa generations kockar hur roligt, utmanande och mångfacetterad en karriär som kock kan vara - och att det är ett yrke att utvecklas i hela livet, säger Ulrika Brydling, projekt- och tävlingsledare för Årets Kockelev/Kockelever.

Årets Kockelev/er 2019
Årets final hålls på Gamla Riksarkivet i Stockholm den 6-7 maj. Temat för årets tävling är ”hållbart” med fokus på framtidens mat.

Välkomma att följa uppgörelsen av Årets Kockelev/Kockelever 2019 på plats. Vilket lag som vinner Årets Kockelever avgöras under eftermiddagen den 6 maj och vem som vinner Årets Kockelev avgörs under eftermiddagen den 7 maj. Mer detaljerat program presenteras längre fram. Tävlingen är öppen för alla som vill heja på de tävlande eller ta del av föreläsningarna.

Mer information på aretskock.se/arets-kockelev/


8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019

Klassiska cocktails

Övrigt Cocktails började serveras redan i början av 1800-talet. Från början…
21 Apr, 2019

Barceló Gran Añejo - världens första klimatkompenserade rom

Whisky och Bourbon Går det att framställa rom utan att påverka klimatet? Ja!…
17 Apr, 2019

Castello lanserar extra krämig brie

Mat och Restaurang Nya Castello Extra Creamy Brie har ett tunnare skal och…
17 Apr, 2019

Matkomfort utökar samarbetet med Bjärefågel

Mat och Restaurang Vänner på Bjärefågel har alltid fött upp kyckling med fokus…
17 Apr, 2019
Artikelarkivet