- Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine - https://www.livetsgoda.se -

Årets Kock startar Årets Kock Veckan med final den 17 september

Årets Kock Veckan sker den 11-17 september och förutom att kora Sveriges bästa kock i SM i professionell matlagning, kommer programmet innehålla flera digitala aktiviteter inom gastronomi och näringsliv för hela branschen. Finalen i Årets Kock blir som tidigare kommunicerats ett digitalt event i år.

-Vi vill att Årets Kock Veckan ska bli en hel vecka fylld med gastronomi, samtal och inspiration för hela besöksnäringen och sjävklart blir höjdpunkten att kora Årets Kock 2020 säger Andreas Stenberg, VD för Årets Kock AB.

Flera nya initiativ kommer att lanseras under Årets Kock Veckan. I Årets Kock Talks kommer fd politikern och författaren, Per Schlingmann att leda samtal mellan krögare, kockar, producenter, bönder, leverantörer och andra intressanta gäster under temat hur startar vi om restaurangsverige igen och hur ser den nya spelplanen ut efter Corona-krisen.

Årets Kock Talks blir en helt ny satsning och där fokus kommer att ligga på att ta upp viktiga frågor för branschen och skapa samtal mellan näringsliv och politik. Det känns extra viktigt i år att göra en nystart för branschen med tanke på det rådande läge vi har säger Andreas vidare.

Under Årets Kock Veckan lanseras även Årets Kock Podden där kockprofilerna, Stefan Ekengren och Tea Malmegård, kommer att intervjua Årets Kock finalisterna samt även tävlingsledare Tom Sjöstedt och juryordförande Tommy Myllymäki.

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020, kommer att livesändas utan publik den 17 september.

Om tävlingen Årets Kock
Tävlingen Årets Kock är officiellt svenskt mästerskap i professionell matlagning och har arrangerats sedan 1983. Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en prissumma. Tävlingen beskyddare är H.K.H. Prins Carl Philip.

Tävlingen Årets Kock arrangeras av Årets Kock AB, vars huvudsakliga uppgift är att driva och utveckla svensk gastronomi genom olika initiativ.