Hem Mat & Restaurang Årets Köttkrog 2014 är utsedd

Årets Köttkrog 2014 är utsedd

av Livets Goda

AG på Kungsholmen som drivs av Johan Jureskog och Klas Ljungquist är Årets Köttkrog 2014. Andraplatsen går till Djuret som även kammar hem utmärkelsen för Årets Nose-to-Tail restaurang. Svartengrens fortsätter att klättra i listan och når i år en välförtjänt tredjeplats. Priset för Årets Köttkrog delas ut årligen av det amerikanska vinhuset Beringer. Juryn 2014 består av styckmästaren Håkan Fällman, Michel Jamais samt Sveriges Mästerkock 2012 Sigrid Bárány. Efter ett omfattande arbete kan de nu presentera landets tio främsta köttkrogar. Förra årets placering står inom parantes. 1 AG (1) 2 Djuret (2) 3 Svartengrens (4) 4 Rolfs Kök (ny) 5 Meet (Göteborg) (5) 6 Vassa Eggen (3) 7 Johannes Kök (Linköping) (ny) 8 Grill (6) 9 Wallers (Visby) (8) 10 Zink Grill (7) Bland Sveriges främsta köttkrogar 2014 finns två nykomlingar. Johannes Kök i Linköping tog en sjundeplats för sin ambitiösa restaurang som öppnade för ett år sedan. Rolfs Kök i Stockholm har en desto längre historik och tog sig i år in på listan genom ett allt tydligare fokusera på köttråvaran. Rolfs Kök ägs och drivs av Johan Jureskog och Klas Ljungquist som också ligger bakom årets vinnare AG. – Vi ser ett ökat intresse för kvalitetskött i hela landet samtidigt som allt fler restauranger blir bättre på att ta tillvara på fler delar av djuren, säger Michel Jamais som är ordföranden i juryn för Årets Köttkrog. Vårt arbete blir allt mer utmanade men samtidigt mer intressant i och med att kunskapen hos både krogarna och gästerna ökar. Priset för Årets Köttkrog presenteras av det anrika amerikanska vinhuset Beringer. ÅRETS KÖTTKROG 2014 Motiveringen för AG som vinner Årets Köttkrog 2014 lyder: AG belönas med utmärkelsen Årets Köttkrog 2014 för att de fortsätter att leda utvecklingen av kött i Sverige. Med outtömlig energi letar AG i världens alla hörn efter det perfekta köttet. Det är ett sökande som ofta resulterar i att våra traditioner och konventioner utmanas i valet av raser, lagring och ålder på djuren. Tillagningen sker till perfektion på ett tidlöst sätt med eld, salt och peppar. Under det senaste året har även AGs vinlista lyfts i utbud och omfång till en av landets främsta köttvinlistor.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING