1,7K
”Med stor ambition och precision visar Frida Sjögren hur man med en mindre vinkällare kan kombinera dryck till mat på ett fantastiskt och intelligent vis. Frida har under de senaste åren utvecklats stort på samtliga nivåer på restauranggolvet och hon ser alltid till gästens favör med trygg och säker hand. Årets Livets Goda Sommelier 2018 visar inte bara kunskap i vin- och mat i kombination utan även att hårt arbete, lojalitet och yrkespassion är en minst lika viktig kombination vi ödmjukast respekterar och beundrar i Restaurangsverige.”
Stipendium på 15 000 kr
Utmärkelsen ”Årets Livets Goda Sommelier” omfattar förutom ett ovärderligt bevis på en fantastisk och betydande insats för en träffsäker mat- och vinupplevelse samt ett stort gastronomiskt kunnande, även ett stipendium på 15 000 kr.
Vi säger stort grattis till Frida!
Mat är minnen. Upplevelser är minnen. Mötet kring middagsbordet är idag viktigare än någonsin. Med Livets Goda Topp20 vill vi värna och påminna om vårt arv lika mycket som att lyfta fram innovationen och morgondagen. Vårt avtryck i Restaurangsverige vill vi inte bara se som en guide utan lika mycket som en svensk gastronomisk tidsdokumentation. Ett historiskt nedslag som om 100 år ska kunna ses som ett självklart läroverk för att lära sig förstå vår svenska mathistoria.