Hem Whisky & Bourbon Årets Nobelcognac är Grönstedts VO

Årets Nobelcognac är Grönstedts VO

av Livets Goda

– Samtidigt som de prominenta gästerna från hela världen lyssnade till vinnartalen hade de möjlighet att höja upplevelsen ytterligare. De kunde smutta på något av det bästa som finns, enligt mig. Kombinationen Grönstedts VO och kaffe är helt fantastisk, säger Sanna Sundin, Brand Manager Spirits, Altia.

Den ädla drycken produceras visserligen inte längre i Sverige, men ursprunget finns här, i Gamla Stan i Stockholm. Redan 1846 blandade Johan Daniel Grönstedt sin första flaska cognac i eget namn. I dag är hans varumärke Sveriges mest sålda cognac.

Grönstedts förenar svensk historia och det franska hantverket. Varumärket skapades för över 170 år sedan och i dag produceras cognacen i sydvästra Frankrike. Reglerna kring produktionen är strikta för att garantera såväl kvalitet som ursprung och all världens cognac görs i dag i ett litet område kring floden Charente.

– Vi är mycket stolta och hedrade över att Nobelstiftelsen år efter år väljer Grönstedts till kaffet, tillägger Sanna Sundin.

I år föll valet på Grönstedts VO som finns i Systembolagets beställningssortiment och har artikelnummer 87538. Priset är 309 kronor för 500 ml.

Ge bort en prenumeration på Livets Goda i julklapp

En prenumeration på Livets Goda kostar 375 kr/ år och omfattar 9 utgåvor.
Teckna en prenumeration i julklapp till någon som du tycker om >>

RELATERAD LÄSNING