Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Årets nya kulglass från SIA Glass: Njutning och nostalgi

Årets nya kulglass från SIA Glass: Njutning och nostalgi

av Livets Goda

Fyra nya kulglassmaker från SIA Glass och två tydliga trender. Årets nyheter bjuder på både vuxen smakinnovation och nostalgi: VitChoklad SaltCitron, RomTryffel, Vanilj & HallonLyx och BananKola – snart i glassbarer runtom i Sverige.

Det är nytt glassår på det halländska glassmejeriet SIA Glass i Slöinge och det innebär som alltid lansering av nya kulglassmaker:

− Vi ser två trender hos svenska glasskonsumenter. Dels ett stråk av nostalgi, dels en mer vuxen smakprofil. Jag tycker vi möter bägge trenderna med våra kulglassnyheter, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

Bland de nya smakerna finner vi Vanilj & HallonLyx, en gräddglass med äkta vaniljstång och hallonsylt med extra mycket bär. Ny för i år är också lekfulla BananKola, gräddglass med smak av banankola-godis.

− Två helt olika smaker, med det gemensamt att båda drar åt det nostalgiska hållet. Under pandemin har vi märkt en växande efterfrågan på den sortens glassmaker. Båda de här smakerna är Från Sverige-märkta, även det noterar vi en växande efterfrågan på, säger Dan Bengtsson.

Nytt i glassbarerna sortiment i år blir också ett spännande fyrverkeri – VitChoklad SaltCitron, vit chokladgräddglass, syrlig citronfudge med havssalt och bitar av vit choklad.

Sällskap i glassbarerna får den av RomTryffel, chokladgräddglass med äkta karibisk rom och en chokladtryffelsås.

− Med de här två smakerna möter vi en vuxen målgrupp med njutning och goda smaker som en självklar del i livet, säger Dan Bengtsson.

För att summera årets nyheter: fyra nya glassmaker och två tydliga trender från SIA Glass som annars lever efter några viktiga principer som gäller år efter år:

− Svensk färsk grädde, all glass görs i Sverige och den är självklart helt fri från palmolja.

Samtliga fyra nya smaker säljs i 5-liters förpackning via grossist eller som kulglass i en glassbar nära dig.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING