Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Årets nya kulglassmaker från SIA Glass: Biokänsla, en knäckig klassiker och en svensk Stracciatella

Årets nya kulglassmaker från SIA Glass: Biokänsla, en knäckig klassiker och en svensk Stracciatella

av Livets Goda

Inför årets glassbarssäsong presenterar SIA Glass tre nya kulglassmaker: Popcorn BryntSmör med stark biokänsla, uppdaterade klassikern Salt Knäck och en genialisk smakkombo – Krossad Choklad.
– 
Njutning är fortsatt en stark trend, och årets nya smaker går i den riktningen, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

Glassäsongen 2023 närmar sig och glassbarer runt om i landet kan se fram emot tre nya smaker från glassfabriken i halländska Slöinge. En av nyheterna, Popcorn BryntSmör som görs med krämig gräddglass, chokladdoppade popcornbitar och salt kolasås har fått mogna fram på glassfabriken:

– Att ta fram brynt smör-smaken fick ta lite tid, vi nöjer oss bara med det bästa. Tillsammans med texturen från popcornbitarna fick vi till en efterlängtad fullträff, en glass med härlig biokänsla, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

Vanilj och choklad är två storsäljande klassiker, som aldrig tappar i popularitet. Varför inte låta två så populära smaker bli en, resonerade SIA Glass, och skapade Krossad Choklad, krämig gräddglass med vaniljsmak och spröda flingor av krossad choklad.

– En lyckosam kombination som blev en svensk Stracciatella, ibland är det enkla det mest geniala!

Tredje nyheten bland kulglassnyheterna är Salt Knäck, som får betraktas som en klassiker med uppdaterad smak, där den gamla SIA Glass-favoriten Knäck fått ett lyft till en ny nivå med salt knäck med crunch och en härlig chokladsås.

En stark trio med individuella styrkor, med en gemensam nämnare enligt marknadschef Dan Bengtsson:

– Njutning med unika smaker har varit en av de tongivande trenderna på glassmarknaden på senare tid, och vi märker att våra glassälskande fans uppskattar att vi fortsätter att vara innovativa på det området.

Som alltid görs gräddglassen med svensk färsk grädde från halländska gårdar, däribland Berte Gård som är en del av Bertegruppens ekosystem tillsammans med SIA Glass och Berte Qvarn.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING