Hem NyheterNyhet WB Årets nyhet från Explorer

Årets nyhet från Explorer

av Livets Goda

I fjol lanserade Explorer, som är mest känd för sin vodka, Explorer Vaniljlikör: en likör som fungerar som ingrediens i Hot Shots. Uppföljaren, Explorer Jordgubbslikör, lanseras i Systembolagets beställningssortiment den 28 Februari.

Sensommaren 2021 lanserade Explorer en vaniljlikör och nu expanderar Explorer ytterligare i likörsegmentet med Explorer Jordgubbslikör.

– Likörer av detta slag har verkligen fått ett uppsving, och vi ser en allt större efterfrågan på att göra spännande cocktails hemma, där just likörer fyller en stor funktion. Smaken av jordgubbe är klassisk, tidlös och en av de mest älskade smakerna någonsin, men för många ny i ett likörsammanhang. Explorer Jordgubbslikör ger fantastiska förutsättningar för att komponera riktigt goda drinkar och cocktails, säger Marika Silander, Senior Brand Manager på Anora.

Explorer Jordgubbslikör presenteras likt Explorer Vaniljlikör och Explorers övriga sortiment, i en hållbar PET-flaska om 70 cl. Den klimatsmarta PET-flaskan bidrar till 60 procent mindre utsläpp av växthusgaser jämfört med en vanlig glasflaska. Dessutom är flaskan 100 procent återvinningsbar och är till 25 procent producerad av återvunnen plast. Den väger mindre än glas och är därför lätt att frakta.

– Explorer Jordgubbslikör riktar sig till den nyfikna och opretentiösa konsumenten som önskar klimatsmarta alternativ till ett bra pris. Explorer Jordgubbslikör passar utmärkt tillsammans med mousserande vin och sodavatten, eller varför inte prova en jordgubbstwist på den klassiska drinken Tom Collins, säger Marika Silander.

Explorer Jordgubbslikör
Lansering: 28 februari i Systembolagets beställningssortiment
Artikelnummer: 55029
Pris: 169 kronor
Flaska: Klimatsmart PET-flaska, 70 cl
Alkoholhalt: 20 %

Serveringsförslag

The Strawberry Explorer
– 1 del Explorer Jordgubbslikör
– 1 del mousserande vin
– Toppa upp med sodavatten
Servera i ett vinglas fyllt med is och garnera med jordgubbar eller en citronskiva.

Strawberry Collins
– 1 del Explorer Jordgubbslikör
– 3 delar sodavatten
– 0,5 del citronjuice
– 0,5 del sockerlag*
Servera i ett glas med is och garnera med en citronskiva och jordgubbar.
*Sockerlag: koka upp lika stora delar socker och vatten i en kastrull och rör om tills sockret är upplöst.

RELATERAD LÄSNING