Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Årets nyheter i butik från SIA Glass

Årets nyheter i butik från SIA Glass

av Livets Goda

Årets nyheter i butik från SIA Glass bjuder på unika glassupplevelser för alla åldrar:
Kalasglass ger det festliga firandet en alldeles egen glassmak, Caramel Latte tar kaffesmaken till nya höjder och som kronan på verket en fulländad svensk sommarsmak i FläderJordgubb sorbet. Samtidig introduceras en helt ny läcker design på SIA Glass klassiska vita ovala glassförpackning.

SIA Glass presenterar nu årets nya smaker i butik, och samtidigt lanserar glassfabriken i Slöinge en helt ny fräsch design på de välkända ovala glassburkarna som gör det enklare att hitta glassen i frysdiskarna:

– Våra rosa och vita färger får en mer framträdande roll och glassmakerna illustreras med nya smakfulla bilder. Familjen Stenström, glassfabrikens ägarfamilj med 450-åriga anor, har satt sin signatur på förpackningen, en kvalitetsstämpel och garanti för att vi gör all vår glass i Sverige av svensk färsk grädde, säger Dan Bengtsson, marknads- och innovationschef SIA Glass.

Vad har då landets alla förväntansfulla glassälskare för härliga upplevelser att se fram emot när årets butiksnyheter från SIA Glass presenteras? Här är samtliga nya smaker:

Kalasglass – rosa gräddglass med len jordgubbsmak och ett härligt fyrverkeri av godisströssel. Glass för hela familjen, perfekt till både fredagsmys och barnkalas.
– Vi tycker det är dags att kalaset får sin egen glassmak, så här tycker vi att ett riktigt härligt firande ska smaka, säger Dan Bengtsson.

Chokladboll, en krämig gräddglass med chokladbollssmak och generösa stråk av chokladbollsmet, och bara namnet ger många associationer till nostalgi, värme och hängivelse:
– Känslan den här härliga nyheten ger är ”äntligen får jag äta chokladbollssmeten direkt ur bunken”, säger Dan Bengtsson.

Caramel Latte bjuder på krämig gräddglass med smak av kaffe latte och slingor av härlig karamellsås.
– Här har vi inspirerats av den populära kaffedrinken med samma namn och träffat helt rätt med en läcker och unik smak som är efterlängtad i butikerna.

FläderJordgubb sorbet heter årets nya sorbet i butik och görs av ljuvlig flädersorbet med smakrik och härligt röd jordgubb-fläderblomssylt.
– Vi utvecklar och tillverkar all vår glass i Sverige, och så mycket som möjligt jobbar vi med lokala produkter, och vi märker en allt större efterfrågan på det också. I FläderJordgubb sorbet använder vi svensk fläder och svenska jordgubbar såklart, vi tycker det blivit en fulländad sommarsmak, säger Dan Bengtsson.

Till sist, äntligen säger alla som föredrar laktosfri gräddglass – för nu kommer Laktosfri SaltKaramell – krämig laktosfri gräddglass med kolasmak och salt karamellsås, en superpopulär smak som nu ännu fler kan välja.

De nya smakerna finns i butik från vecka 11.

Nya designen börjar rullas ut i butik nu och ersätter den gamla designen efter hand som den tar slut.

RELATERAD LÄSNING