Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Årets sill – Premiär på Långbro Värdshus på Nationaldagen

Årets sill – Premiär på Långbro Värdshus på Nationaldagen

av Livets Goda

Sill och strömming ligger extra varmt om hjärtat hos Fredrik Eriksson på Långbro Värdshus. Enligt tradition skapas här varje år ett nytt sill- eller strömmingsrecept som har premiär på Nationaldagen. En dag som dessutom är Sillens och Färskpotatisens dag.

Årets sill är en krämig inlagd sill smaksatt med koriander, gurka och citron. På Nationaldagen serveras sillen självklart tillsammans med nykokt svensk färskpotatis och den unika Kvibille Nationalcheddarost som togs fram till Restaurang Nationalmuseums öppning. Cheddarosten är smaksatt med akvaviten O.P. Anderson Björk, även den speciellt framtagen till invigningen av Nationalmuseum för snart 2 år sedan, och för många redan en klassiker. O.P Björk har en klassisk akvavitbas är toppad med citronzest, björksav och björkskott.

Årets sill kommer vara med under året på båda Fredrik Erikssons restauranger, och förgylla både Långbro Värdshus klassiska julbord och Restaurang Nationalmuseums julmiddagar som vi hoppas kunna serveras som vanligt även detta år.

Som kronan på verket av Nationaldagsfirandet kommer Långbro kunna erbjuda årets upplaga av Grönstedts Nationalcognac. Även den släpps varje år till Nationaldagen.

RELATERAD LÄSNING