Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Årets smak 2023 från Abba är tillbaka med en asiatisk fusion

Årets smak 2023 från Abba är tillbaka med en asiatisk fusion

av Livets Goda

Årets smak 2023: Till mångas förtjusning är Abba äntligen tillbaka med Årets smak och den här gången kommer inspirationen från Asien. Sillen Asian Fusion är en twist där det traditionella sillhantverket möter asiatiska smaker i en fin harmoni, något som ska inspirera att äta sill på fler sätt än de förväntade.

Årets smak 2023

– Det här årets smak gör sig lika bra i en sill-ceviche eller hemmagjord sushi som på julbordet. Det är en riktigt spännande sillupplevelse som dessutom kommer i begränsad upplaga, så det gäller att passa på för den som vill prova, säger Stina Strid, Brand Team Manager på Orkla Foods.

– Det är en finstämd kombination av den traditionella sillsmaken och populära smaktoner från Asien. Att även en råvara som sill kan följa aktuella smaktrender känns spännande och vi på Abba är verkligen stolta över produktutvecklingen och hantverket bakom. Vi har sett fram emot att få lansera den här unika sillsmaken, säger Stina Strid.

Abba etablerade Årets smak första gången lagom till Sveriges nationaldag 2012 med kryddningen fläderblom/citron. De kommande åren kunde sillälskare njuta av Årets smak i alla former – från Smögensill med caviar och äpple till Gin & Granskott-sill och till och med Earl Grey-sill. Att kombinera oväntade smaker blev signumet för Årets smak och traditionen är nu tillbaka för att stanna.

– Redan när vi introducerade Årets smak för elva år sedan var det vårt sätt att flytta fram gränserna för hur sill kan smaka. Det är den platsen Abba ska ha på den svenska sillmarknaden. Vi ska gå i bräschen, överraska och skapa nyfikenhet runt sillen som hantverk och är redan nu i gång med nästa Årets smak. Ska man avslöja något kan jag lova att det kommer bli en riktigt rolig smakkombination som kommer skapa både leenden och nyfikenhet att prova, avslutar Stina Strid.

Årets smak genom åren:

2023: Asian Fusion
2019: Earl Grey
2017: Gin & Granskott
2016: Asiatisk citrussill med yuzu & shiso
2015: Smögensill med caviar & äpple
2014: Ramslök Citron
2013: Ingefära Lime
2012: Fläder Citron

RELATERAD LÄSNING