Årets Smaka på Stockholm serverar framtidens mat

Livets Goda 9 May, 2018
Mat och Restaurang 5-10 juni går matfestivalen Smaka på Stockholm av stapeln i Kungsträdgården. På plats finns fyrtio restauranger och food trucks samt över hundra av landets främsta kockar, bagare och mathantverkare. Inriktningen för årets festival är framtidens lösningar inom mat och dryck.

Smaka på Stockholm är en av världens största matfestivaler med fler än 350 000 besökare varje år. För 27:e gången i rad fylls nu Kungsträdgården av restauranger och food trucks. Årets festival består både av dagens mat samt framtidens mat som handlar om smak, hållbarhet och hälsa. På plats finns bland annat Mathias Dahlgren och Sayan Isaksson som serverar några av sina rätter som platsar in i framtiden.

– Sverige ligger långt fram inom mat och dryck på ett flertal områden vilket vi vill lyfta fram, säger Anders Sewerin som arrangerar Smaka på Stockholm. Under sex dagar samlar vi landets bästa kockar, mängder av spännande restauranger samt entreprenörer som vill revolutionera vad vi äter i framtiden genom ny teknik. Året festival blir helt klart den bästa och mest spännande någonsin.

Parallellt med Smaka på Stockholm pågår konferensen Sweden Foodtech Big Meet. Där samlas visionärer från hela världen och pratar om hur techsektorn kan förändra framtidens mat. Som en del i Big Meet byggs Foodtech Village upp i Kungsträdgården under Smaka på Stockholm. Där kan festivalbesökarna möta företag som utvecklar allt från mat- och hälsoappar till urbana odlingar och nya sätt att minska matspill.

Under festivalen medverkar Sébastien Boudet tillsammans med landets främsta bagare och mathantverkare. Sébastien bemannar även en pizzaugn med kända kockar som turas om att baka sina favoritpizzor. Vilka kockar som dyker upp är något av en överraskning men förra året var bland annat Mathias Dahlgren, Paul Svensson, Niklas Ekstedt och Filip Fastén på plats.

 

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

Dags för vårens mat- och dryckesevent

Whisky och Bourbon 29-30 mars är det dags för årets första – och…
21 Feb, 2019

Nobelvinet Cigalus Rouge i ny inbjudande årgång

Vin För andra gången på blott fem år föll valet på…
20 Feb, 2019

En barbera som din bolognese kommer älska

Vin Tiden då det där med kooperativ i vinbranschen hade en…
20 Feb, 2019

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet