Årets Smaka på Stockholm serverar framtidens mat

Livets Goda 9 May, 2018
Mat och Restaurang 5-10 juni går matfestivalen Smaka på Stockholm av stapeln i Kungsträdgården. På plats finns fyrtio restauranger och food trucks samt över hundra av landets främsta kockar, bagare och mathantverkare. Inriktningen för årets festival är framtidens lösningar inom mat och dryck.

Smaka på Stockholm är en av världens största matfestivaler med fler än 350 000 besökare varje år. För 27:e gången i rad fylls nu Kungsträdgården av restauranger och food trucks. Årets festival består både av dagens mat samt framtidens mat som handlar om smak, hållbarhet och hälsa. På plats finns bland annat Mathias Dahlgren och Sayan Isaksson som serverar några av sina rätter som platsar in i framtiden.

– Sverige ligger långt fram inom mat och dryck på ett flertal områden vilket vi vill lyfta fram, säger Anders Sewerin som arrangerar Smaka på Stockholm. Under sex dagar samlar vi landets bästa kockar, mängder av spännande restauranger samt entreprenörer som vill revolutionera vad vi äter i framtiden genom ny teknik. Året festival blir helt klart den bästa och mest spännande någonsin.

Parallellt med Smaka på Stockholm pågår konferensen Sweden Foodtech Big Meet. Där samlas visionärer från hela världen och pratar om hur techsektorn kan förändra framtidens mat. Som en del i Big Meet byggs Foodtech Village upp i Kungsträdgården under Smaka på Stockholm. Där kan festivalbesökarna möta företag som utvecklar allt från mat- och hälsoappar till urbana odlingar och nya sätt att minska matspill.

Under festivalen medverkar Sébastien Boudet tillsammans med landets främsta bagare och mathantverkare. Sébastien bemannar även en pizzaugn med kända kockar som turas om att baka sina favoritpizzor. Vilka kockar som dyker upp är något av en överraskning men förra året var bland annat Mathias Dahlgren, Paul Svensson, Niklas Ekstedt och Filip Fastén på plats.

 

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine
 

Klassisk whiskybar går i graven

Whisky och Bourbon Mjölby Stadshotells whiskybar går i graven då Kenneth Lindblad säljer…
25 May, 2018

Edrington avtäcker The Macallans nya destilleri i skotska Speyside

Whisky och Bourbon Det nya destilleriet är beläget på det natursköna Easter Elchies…
24 May, 2018

Bourgogne 2016 - Maison Louis Jadot

Vin Premium I höstas gjorde Livets Goda tre resor till Bourgogne för…
23 May, 2018

Niklas Tipsar: Villa Conchi - En elegant Cava

Vin Strax söder om Barcelona finner du Penedès, regionen som för…
22 May, 2018

Vilket kaffe väljer våra mammor?

Övrigt Livets Goda följer med stort intresse Kafferosteriet Koppars utveckling i…
21 May, 2018

Stor succé för Glenmorangie och Ardbeg i prestigetävlingar

Whisky och Bourbon Glenmorangies och Ardbegs single malt whiskys har triumferat vid två…
18 May, 2018

Sista flaskorna av Clarendelle Rouge 2012, samt 2011 på magnum

Vin Clarendelle Rouge är Bordeauxvinet som blivit en av Livets Godas…
17 May, 2018

Danmarks hittills dyraste whisky såld för 549.000 danska kronor

Whisky och Bourbon Hans Just har precis sålt Danmarks hittills dyraste whiskyset genom…
17 May, 2018
Artikelarkivet