Hem Mat & Restaurang Årets Sommelier startar deli och vinbar vid Norrmalmstorg

Årets Sommelier startar deli och vinbar vid Norrmalmstorg

av Livets Goda

– Jag började jobba extra i cateringverksamheten Carotte som 18-åring, 12 år senare tog jag och min man över verksamheten. Vi har gjort en otrolig resa från små styrelsemiddagar till att idag servera tiotusentals maträtter per år i vår cateringverksamhet och i våra sex restauranger. Att Johanna Platzek nu valt att börja jobba med oss och starta Deli & Wine by Carotte känns mycket stimulerande och spännande, säger Caroline Jobeus, huvudägare och kreativ chef på Carotte. Johanna Platzek kommer närmast från jobbet som restaurangchef på Råkultur i Stockholm. – Min vision för Deli & Wine by Carotte är att skapa en levande plats från frukost till lunch och vidare till sen kväll. Birger Jarlspassagen har inspirerat oss med dess vackra arkitektur. Här serverar vi smårätter med smaker från världens alla hörn och en mängd spännande viner, de allra flesta på glas. Till skillnad från många andra ställen anpassar vi oftast menyn efter vinlistan och inte tvärtom. Jag hoppas våra gäster kommer uppskatta att överraskas och upptäcka nya, spännande smaker, säger Johanna Platzek, Restaurangchef Deli & Wine by Carotte och Ansvarig Deli, Restaurang & Bar på Carotte-gruppen. Deli & Wine by Carotte ligger i Birger Jarlspassagen (ingång från Smålandsgatan 10) och har öppet måndag till lördag, morgon till sen kväll. De ca 60 sittplatserna är fördelade på en varm och mysig övervåning samt på marmorbord utplacerade i den fina Birger Jarlspassagen, varifrån gäster även kan ta med frukostpaket och lunchlådor. – Vi lever och andas Carotte, det är vår baby och vi är väldigt stolta över hur den växt upp men vi vill ännu mer. Med Johannas unika kompetens inom vin och service hoppas vi med Deli & Wine by Carotte ha skapat något nytt och speciellt för Stockholms restaurangvärld, avslutar Caroline Jobeus.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING