Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Årets Viltkrog och Årets Viltkock på Årets Viltdag 6 september i Umeå

Årets Viltkrog och Årets Viltkock på Årets Viltdag 6 september i Umeå

av Livets Goda

Den 6 september utser Svenska Viltmatakademin (https://viltmatakademin.se) Årets Viltkrog och Årets Viltkock. Det sker på Smakfestivalen i Umeå. Årets Viltkrog kommer Viltmatakademins jury utse efter en fri nominering. Medan Årets Viltkock koras i en tävling från stora scenen på Matfestivalen. Tävlingsledare för Årets Viltkock är Ulrika Brydling, verksamhetsledare på Eldrimner och välkänd kock.

Viltmatakademins jury, från vänster: Henrik Norström, Marie Söderqvist, Danyel Couet och Lubbe Garell. Saknas gör Ulrika Brydling.

Juryn för båda titlarna består av Henrik Norström, Danyel Coyet, Marie Söderqvist och Lubbe Garell. Henrik och Danyel är välkända kockar och restauratörer och är liksom Maria och Ulrika ledamöter i Viltmatakademin. Lubbe är genom Youtube-kanalen Shots & Pots välkänd i kock- och jakt-sammanhang. Kaznalen driver han tillsammans med Danyel.

2023 blev Eriksberg Hotell och Safaripark Årets Viltkrog och före det har bland annat Jord i Linköping, Gammelgården i Sälen och Fäviken i Jämtland fått utmärkelsen. Tävlingen Årets Viltkock har varit pausad under några år men senast vann Johan Bjurström, då verksam på Gammelgården.

Förutom tävlingen och utmärkelsen kommer Årets Viltmatdag att fylla Umeå med vilt hela dagen. Det kommer att arrangeras seminarier, restauranger i Umeå kommer att servera vilt på sina menyer och kockar från Viltmatakdemins ledamöter kommer att göra gästspel i Umeå.

Läs mer på: www.viltmatakademin.se

 

RELATERAD LÄSNING