Arla Köket® lanserar nya desserter

Livets Goda 22 May, 2019
Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha mousse- och yoghurtdesserter som ska ge njutning till hela familjen. Produkterna är baserade på grekisk yoghurt och naturliga ingredienser.

Nya konsumentbeteenden visar att dagens ökade hälsofokus inom mat inte minskat konsumenternas behov av njutning och att äta gott, tvärtom har behovet av att fira och skapa meningsfulla njutningstillfällen i vardagen ökat. Kombinerat med detta ställer konsumenter idag högre krav på naturliga råvaror och kvalitet än tidigare. Arla Kökets nya desserter har utvecklats för att tillgodose alla dessa behov och kommer i fyra olika smakvarianter: Mousse Jordgubb, Mousse Mango&Passion, Yoghurtdessert Salt karamell och rostad mandel samt Yoghurtdessert Hallon med maräng.

När man får feeling
Med den nya lanseringen hoppas Arla kunna inspirera konsumenterna till mer spontanitet och njutning i vardagen.

-Vi är stolta över att få lansera denna produktserie och erbjuda våra konsumenter ett fräscht dessertalternativ som är perfekt att ha hemma när man vill unna sig själv lite egentid eller bjuda sina nära och kära på något gott när man får feeling, säger Elisabeth Hedenljung, Senior Category manager på Arla Foods.

Arla Köket Dessert kommer i följande varianter:

Yoghurtdessert – Salt karamell och rostad mandel. 
Gjord på grekisk yoghurt, ripplad med salt karamell och toppad med honungsrostad mandel. Desserten är låglaktos. 135 g. Rekommenderat konsumentpris: 14,90 kr/st.

Yoghurtdessert – Hallon och maräng med vit choklad
Gjord på grekisk yoghurt med söt hallonrippel och toppad med maränger doppade i vit choklad. Desserten är låglaktos. 142 g. Rekommenderat konsumentpris: 14,90 kr/st.

Mousse – Jordgubb
Moussen är gjord på grekisk yoghurt som smaksatts med jordgubbspuré. Desserten är laktosfri. 100 gram. Rekommenderat konsumentpris: 8,90 kr/st.

Mousse– Mango & passion
Moussen är gjord på grekisk yoghurt som smaksatts med mangopuré och passionsfruktsjuice. Moussen är laktosfri. 100 gram. Rekommenderat konsumentpris: 8,90 kr/st.

Tillgänglighet
Produkten finns i butik från vecka 19. 


Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019

Vinnande potatis

Mat och Restaurang Martin Moses, vinnare i Årets Kock 2019 satsade stenhårt på…
17 Sep, 2019

Designförvaring för köket

Mat och Restaurang Beslag Design presenterar nu nyheten Sub Slim Panero - Ett…
17 Sep, 2019

Hälsoeffekter vid ”måttligt” drickande

Övrigt Stora mängder alkoholmedför tveklöst risk för skador på vår kropp…
17 Sep, 2019

O.P. Anderson Hernö Juniper Cask Finish – Akvavit lagrad på ginfat i världsunikt samarbete

Whisky och Bourbon Den 17 september lanseras den första produkten i ett unikt…
17 Sep, 2019

Pallgren på pallplats i Årets ekokock

Mat och Restaurang Niklas Pallgren, köksmästare hos servicebolaget Sodexo blev trea när några…
17 Sep, 2019

Gainomax presenterar två nya smaker – utan tillsatt socker

Övrigt Gainomax inleder hösten med att presentera två bäriga nyheter. Gainomax…
17 Sep, 2019

Nick’s lanserar en utmanare till Center

Övrigt Nick’s lanserar en utmanare till Center. Soft Toffee är fylld…
17 Sep, 2019

Lindahls lanserar PRO+ krämig kvarg i större förpackning

Mat och Restaurang Lindahls är marknadsledare inom kategorin kvarg och tidigare i år…
17 Sep, 2019

Fazer lanserar helt ny proteinkälla – Fazer Yosa Havrebit

Mat och Restaurang Fazer Yosa Havrebit är en helt ny växtbaserad och mjölkfri…
17 Sep, 2019

Nytt i Winefinders butik: Torbreck Woodcutters Shiraz 2017

Vin Torbreck, under chief winemaker Ian Hongell, continues to go from…
17 Sep, 2019

Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet