Hem Mat & Restaurang Asian Buns med kyckling, grönsaker, sweet chili sauce & en Basil Smash

Asian Buns med kyckling, grönsaker, sweet chili sauce & en Basil Smash

av Livets Goda

Asian buns är i ropet och börjar nu dyka upp i var och varannan affär. De ångade bröden fylls med valfria tillbehör men särskilt goda är dem med kött eller exempelvis scampi. Toppa med krispiga grönsaker, topping sauce och du har en given hit. Till våra buns som är fyllda med kyckling så mixar vi till drinken Basil Smash, en ginbaserad cocktail med muddlad basilika och som blir till den perfekta fördrinken tillsammans med en bun eller två.

Drinkbas

All About, Gin, Sverige

art.nr. 751, 700 ml, 45%, 301 kr, 86 p
En rakt driven vodkahintad gin med klassiska inslag av bland annat enbär, citrus, kryddnejlika, viol och anis. Det ligger och drar med en behaglig viskositet i strukturens kryddiga grepp och en viss stenig undergrund visar sig i avslutet. En behaglig, god gin och ett gott hantverk, tillika en bra partner i drinkar.

Buns – 4 personer

Serveras som en aptitretare alternativt förrätt

2 paket Santa Maria Asian Buns (4-pack)
300 gram kycklingfilé
1 påse Santa Maria Cooking Sauce
Späda salladsblad
Rödlöksringar
Krispiga grönsaker efter eget önskemål
Topping sauce, exempelvis sweet chili

Stek upp kycklingen. Skiva och vänd sedan ner påsen med cooking sauce. Skiva upp grönsaker tunt. Lägg salladsblad i kallt vatten så att bladen blir krispigare. Värm upp dina buns och fyll sedan med kyckling, salladsblad, grönsaker och toppingsauce. Gott på är det även med koriander, cashew eller jordnötter.

Basil Smash

5 cl All about Gin
12 basilikablad
2 cl sockerlag
3 cl färskpressad lime
Istärningar

Muddla basilikabladen i en shaker tillsammans med sockerlagen. Häll på limesaften och gin samt istärningar och skaka riktigt kall. Sila upp i cocktailglas som du har ett par istärningar i.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING