Hem Mat & Restaurang Återigen dags för Smaka på Stockholm – med Sveriges bästa kockar och restauranger

Återigen dags för Smaka på Stockholm – med Sveriges bästa kockar och restauranger

av Livets Goda

”Smaka på Stockholm är en gastronomisk mötesplats för alla mat- och dryckesintresserade. Under 2 – 6 juni samlas närmare 50 av landets främsta kockar, 50 bagare och mathantverkare samt över 30 restauranger och food trucks i Kungsträdgården i Stockholm för den 25:e upplagan av matfestivalen. – Stockholmarnas stora matintresse och matstaden Stockholms fantastiska utbud är avgörande ingredienser för att Smaka på Stockholm har utvecklats till en av världens största matfestivaler. Under de senaste åren har utbudet även breddats med bland annat gästspelande krögare från norr till söder, vilket ger besökarna ännu fler matupplevelser. Vår ambition med festivalen är att erbjuda matupplevelser och matsamtal på alla nivåer, säger grundarna Johan Turesson och Anders Sewerin. Festivalen har kontinuerligt utvecklats och kan i år erbjuda flera intressanta nyheter: Pop-Up Krogen Under var sin dag flyttar flera av Sveriges främsta kockar in i Pop-Up-krogen där de serverar sina signaturrätter samt en mini mini-3-rätters-meny. Exempel på kockar och krögare är Mathias Dahlgren, Frida Ronge och Tommy Myllymäki. Matbordet I samarbete med intresseorganisationen Gastronomiska Samtal och dess kreativa ledare Hans Naess kommer respektive dags pop-up-kock även leda ett Matbord med aktuella diskussioner. Kocken, med gäster, kommer beskriva sin syn på mat och utveckling samtidigt som det serveras smakprover i linje med temat. Exempel på samtal och gäster: 2 juni Frida Ronge, tillsammans med Linnea Sjögren från Catxtalot, kommer att prata om hur vi kan använda tång och sjögräs ur ett hälso- och miljöperspektiv. Temat för samtalet är: ”Växter som växer under ytan – Att upptäcka havets skafferi”. 4 juni Mattias Dahlgren och Martin Berg kommer att föra samtal med arkitekten Ola Andersson och investeraren Johan Jörgensen under temat: ”Var sker utvecklingen och samtalet kring maten i framtiden?”. Salutorget Ytterligare en nyhet är ett stort salutorg. Här samlas 50 av landets bästa bagare, konditorer, charkuterister, mejerister och pizzabagare tillsammans med Sébastien Boudet. Hos mathantverkarna som tillhandahåller mat från grunden kan man få smaka på allt från bröd, ost, charkuterier, must, saft till fantastiska pizzor. Kockdueller Kockar i världsklass och de bästa råvaror Sverige kan visa upp, tillsammans under hård tidspress, resulterar i kockdueller på Stora Scen i Kungsträdgården. Varje år tävlar nya stjärnkockar tillsammans med den etablerade kockeliten. I år tävlar kockar så som Johan Jureskog, Ulrika Brydling, Tom Sjöstedt, Roland Persson, Jonas Lundgren, Mille Malbasic, Crister Svantesson med flera. Lisa Lemke leder alla kock-dueller. För mer information vänligen besök: smakapastockholm.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING