Hem Whisky & Bourbon Återkomsten av 21-åriga Cragiellachie Single cask

Återkomsten av 21-åriga Cragiellachie Single cask

av Livets Goda

– Det känns väldigt kul att nära ett år efter det förra släppet kunna erbjuda de resterande flaskorna i just Sverige, säger Erland Gunnarsson som är whiskyambassador på Bacardi i Sverige. Craigellachie Single cask har och är hett eftertraktad och varje gång jag möter whiskyälskare på mässor och provningar brukar det alltid dyka upp frågor om vi har fler flaskor att sälja. Nu kan jag äntilgen säga: Ja det har vi! Med tanke på det stora intresset och det ytterst begränsade antalet flaskor har vi bestämt oss för att ordna en dragning där man som intresserad kan anmäla sig för att ha chansen att köpa en flaska av denna unika buteljering!

Prislappen kommer att hamna på 2 395 kronor och är man intresserad av att delta i dragningen skickar man ett mail till singlecask94@outlook.com. Tiden för anmälan går ut klockan 12.00 fredagen den 15 september! När anmälningstiden är slut kommer det ske en dragning bland intressenterna som sedan kommer att få möjligheten att köpa en flaska via systembolaget.

Livets Goda om Craigellachie Single Cask 1994 – 21 YO
Ibland stöter vi på drycker som direkt i glaset vittnar om att vi har något utöver det vanliga framför oss, något exceptionellt som appellerar till vårt inre på ett alldeles speciellt sätt. Det här är en sådan whisky. Egentligen skulle vi bara vilja berätta att det här är en riktigt god, komplex, perfekt och underbar whisky med alla ingredienser integrerade till perfektion, och det är vårt genuinaste råd att hänga på webblåset för att försöka komma över en av dessa 96 buteljer. Men för er som vill gräva ner er ännu mer och ha någon slags motivering varför vi blir så fånigt lyriska, så är det så här;

Denna mogna whisky är fullspäckad av allt. Körsbär – som fått en centrifug tillsammans med whisky, punsch och cognac och som vidare legeras med toner av läder, rep, tjära, lakrits, tobak och (toffé)choklad. 
En syrlig vinbäddad fräschör beklädd med en läckert torrfet(!) sötma och finstämda fattoner ger en perfekt komponerad, komplex melodi. 
Alkoholen är, precis som hela whiskyn, i harmoni där de 54,5 procenten uppträder på ett ytterst elegant vis. Det finns en enastående struktur och ryggrad i denna stolta Craigellachie som bär hela vägen ut i det distinkt långa avslutet, som dessutom ger en extraknorr med ett silkigt, kryddigt pepparkrull på tungan. 
Craigellachie Single Cask 1994 är som en taktfull herre, som för sig behärskat och elegant, men du känner omedelbart temperamentet, att en vibrerande kraft finns där, en solid grundstyrka som bryter ner allt motstånd i slutändan på ett alldeles genialiskt vis. 
Ja, det är en lysande whisky från början till slut.
98 poäng

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING