Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Atria köper färdigrättsverksamheten Gooh

Atria köper färdigrättsverksamheten Gooh

av Livets Goda

Atria Sweden AB köper hela aktiekapitalet i svenska färdigrättsverksamheten Gooh. Gooh ingår i Lantmännen Cerealia och tillverkningen sker i ett storkök i Järna söder om Stockholm.

Gooh är klar marknadsledare inom kategorin kylda färdigrätter i den svenska dagligvaruhandeln med en marknadsandel på cirka 25 procent. Distributionskanalerna är väl etablerade med försäljning i alla de stora dagligvarukedjorna samt via varuautomater i Sverige. Den årliga omsättningen är cirka 16 miljoner euro och företaget är lönsamt.

– Atrias mål är att vara det ledande livsmedelsföretaget i norra Europa. Goohs produktutbud kompletterar Atrias sortiment av färdigrätter och erbjuder nya möjligheter för konsumentinriktad produktutveckling för den svenska marknaden. Gooh är ett välkänt och respekterat varumärke i Sverige, säger Jarmo Lindholm, vd för Atria Sweden.

Tillverkningen av Goohs färdigrätter startade i början av 2000-talet i samarbete med Operakällaren i Stockholm. Målet var att ta fram högkvalitativa färdigrätter till dagligvaruhandeln.

– Gooh har under alla år drivit utvecklingen i kategorin kylda färdigrätter genom att fokusera på kvalitet och distribution. Vi har beslutat att avyttra verksamheten för att fokusera på vår kärnverksamhet vilket är att skapa värde från spannmålsvärdekedjan. I Atria Sweden ser vi en kompetent och långsiktig ägare med goda möjligheter att utveckla Gooh vidare, säger Thomas Isaksson, vd för Lantmännen Cerealia.

– Förvärvet passar perfekt med Atria Groups strategiska mål att expandera inom segmentet färdigmat och det förbättrar Atria Swedens möjligheter till lönsam tillväxt, säger Lindholm.

Affären är villkorad av godkännande från berörd myndighet innan den kan genomföras.

RELATERAD LÄSNING