Hem Nyheter Att spela på odds

Att spela på odds

av Livets Goda

Det är populärt att försöka förutspå ett utfall i en tävling eller en match och oddsen bestäms efter hur stor sannolikhet det är att ett visst utfall ska inträffa. Oddsen multipliceras med insatsen om utfallet inträffar. 

Artikeln är i samarbete med bettingutansvensklicens

Ett odds är ett koncept som används för sannolikhet. Odds används oftast inom vadslagning. Ett odds bestäms efter sannolikheten att något ska inträffa. Det kan handla om hur stor chans det är att ett fotbollslag vinner över det andra eller hur stor chans det är att en match slutar med ett viss antal mål. Spelbolagen använder sig av olika typer av analyser och statistik för att få fram oddsen. När relevant data har sammanställts presenteras ett odds på vad sannolikheten är för att exempelvis ett lag ska vinna en fotbollsmatch. Varje spelbolag har tagit fram egna odds men dessa brukar i regel inte skilja sig åt nämnvärt. Det är inte sällan som spelbolag använder sig av samma eller liknande strategier för att få fram oddsen.

Odds multipliceras med insatsen

Om du ska betta på hur en fotbollsmatch slutar kan du välja mellan olika utfall. Varje utfall har ett specifikt odds. Om det du bettar på inträffar kommer ditt odds att multipliceras med insatsen. Storleken på oddset har betydelse när du ska betta på odds-betting. Det är storleken som avgör hur stor eller liten din vinst blir. Generellt innebär ett högt odds att det är liten chans att utfallet ska inträffa. Ju lägre oddset är desto större är sannolikheten att det önskade utfallet verkligen ska inträffa. Du som spelar vill i största möjligaste mån hitta rätt typ av odds som ger dig ett bra spelvärde.

Läs på innan du börjar med odds

För att du ska kunna spela framgångsrikt på odds är det viktigt att du är införstådd med vad det innebär. Odds kan presenteras på olika sätt beroende på vilket spelbolag du väljer. I Sverige brukar spelbolag presentera odds med decimaler, det kallas för decimalodds. Decimalodds används av majoriteten av spelbolag i europeiska länder. Det finns även amerikanska odds och engelska odds. Det är en bra idé att ta reda på bra information inför den specifika matchen eller tävlingen som du har tänkt att spela på för att öka dina chanser att vinna. När du har information kan du lättare bilda dig en uppfattning om förutsättningarna för ett lag och det är gynnsamt i längden.

Betting bonus vid nyregistrering

När du spelar på odds är målet att vinna och för att göra det ska du försöka förutse utfallet i en specifik tävling eller match. Olika spelbolag kan erbjuda flertalet varianter som du kan välja att betta på. För en matcha kan det finnas odds för från hur många hörnor matchen får till vem som kommer att vinna. Du behöver vara 18 år för att kunna spela på odds. Det krävs oftast ett konto hos det aktuella spelbolaget om du vill kunna spela på odds. När du registrerar dig hos ett spelbolag för första gången är det inte sällan som du får en slags betting bonus som du kan använda för att spela riskfritt första gången. Det går att betta med odds på allt från melodifestivalen till fotbollsmatcher i Allsvenskan. När du har skapat ett konto kommer du att se vad du kan spela på och vilka odds det finns och kan då bestämma vad som är intressant.

 

RELATERAD LÄSNING