Hem Nyheter Att tänka på inför och under flytt

Att tänka på inför och under flytt

av Livets Goda

Att flytta, det kan vara en process som är besvärlig, jobbig och tar tid! Det är inte alltid lätt att veta i vilken ände du ska börja? Det du kan börja med, det är att fundera på om du ska flytta med hjälp av vänner eller om du ska anlita en flyttfirma Malmö. Om du väljer att använda dig av en flyttfirma, se då till att boka in dem i god tid, så att de är tillgängliga den dag du ska flytta.

Artikeln är i samarbete med MB Flytt

När du flyttar så har du även en massa andra saker att tänka på. Dels saker du bör göra innan du flyttar dels saker under själva flytten och även efter. Du bör i god tid se till att planera in och göra alla praktiska saker före flytten.

Praktiska saker att ta tag i

Bland praktiska saker som måste fixas så har du bland annat adressändring. Det kan man ofta numera göra smidigt på nätet. Har du abonnemang med telefon, tv, bredband, kolla om det går att flytta med det till nya bostaden eller om du måste säga upp och teckna nytt. Samma sak gäller med ditt elavtal. Hemförsäkringen ska även den flyttas och har du ingen, teckna då en!

Flyttpackning

En av de saker som tar allra längst tid i en flytt, det är att packa ner alla dina saker. De flesta av oss har ju idag onödigt många prylar. Se över vad det är du har och om du kan göra dig av med vissa saker. Om det är trasigt, kasta det! Om du inte har lagat det nu, så lär du inte göra det efter flytten heller. Samma sak med grejer du inte använt på länge. De kan du sälja eller skänka bort. Fördelen med att göra dig av med en massa saker, det är ju att det är lättare att packa ner och upp.

Du bör packa allt i likadana kartonger, så att de enkelt kan staplas i flyttbilen. Se även till att skriva på vad för rum de ska till eller vad det är i.

Flytthjälp

En flytt innebär ju att både lådor och möbler ska bäras, köras och bäras igen. Att göra det helt allena, det är i stort sett omöjligt. En del väljer att be vänner om hjälp samt hyra kärra för att transportera allt i. Dock kan det vara smart att välja att anlita flyttfirma Malmö att hjälpa dig med din flytt. De kan ofta ta hela lasset på en och samma gång och det går oftast snabbare att flytta! Det eftersom de har vanan inne av att bära och få in allt på rätt sätt.

Glöm inte att flyttstäda

En viktig sak du inte får glömma, det är att din gamla bostad, den ska städas. Det du ska göra är en så kallad flyttstädning. Det är en mycket noggrann städning där allt, från tak till golv ska göras rent! Använd dig av en checklista då du städar, så att du inte missat något, eller anlita en städfirma!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING