Hem NyheterNyhet WB Att välja snaps till midsommar

Att välja snaps till midsommar

av Livets Goda

Att välja rätt akvavit till midsommar kan vara en utmaning då olika snapsar passar till olika rätter och sillinläggningar. Den allra enklaste lösningen kan vara ett färdigt mixpack med olika småflaskor. På så sätt kan alla även hitta sin favorit runt bordet.

Traditionen att njuta av sill, färskpotatis och gräddfil på midsommar går tillbaka till början av 1900-talet. Numera är midsommarlunchen ofta fylld med fler anrättningar, inklusive lax, västerbottensostpaj och grönsaksrätter. Det skapar en utmaning för att hitta den perfekta matchningen till snapsen. Det enklaste och oftast trevligaste sättet är att satsa på ett mixpack med flera olika sorters akvavit.

– I mixpacket Svenska Nubbar finns exempelvis både flera av landets äldsta och mest välkända snapsar men även några nya och moderna varianter. Tillsammans täcker de in alla tänkbara rätter på midsommarbordet, säger Malin Ollas som är Product Manager på Anora. Genom att avnjuta små snapsar och provsmaka olika sorter går det lätt att hitta sin favorit till rätterna som serveras.

En rekommenderad serveringsstorlek för en snaps är två centiliter åt gången vilket gör att varje småflaska räcker till minst två personer. För den perfekta serveringen rekommenderas kylskåpskall snaps då smaken lätt försvinner om den läggs i frysen.

Så matchar du snapsen rätt:

Klara sillinläggningar
O.P. Anderson Original Aquavit
Gammal Norrlands Aquavit

Matjessill
Rånäs Brännvin

Krämiga sillinläggningar
Läckö Slottsakvavit
Kryddgårdens Flädersnaps

Somriga sallader
O.P. Anderson Björk Aquavit

Rökt kött och fisk  
Herrgårds Aquavit
Östgöta Sädesbrännvin

Midsommargrill med lamm eller halloumi
Örtagårdsbrännvin

Matsmältare eller som snaps till vickningen
Bäska droppar

Svenska Nubbar
Artikelnummer: 180
Pris: 289 kr
Volym: 10x5cl

RELATERAD LÄSNING