Här bjuder jag på ett litet producentfokus på ett klassiskt calvadoshus vars varor står sig väldigt bra; Château du Breuil. Château du Breuil ligger i regionen Pays d’Auge i området Calvados i Normandie, Frankrike. Den karaktäristiska slottsbyggnaden från 1500-talet och det moderna destilleriet från 1950-talet omgärdas av 22 000 äppelträd på 42 hektar egna ägor.
Calavados framställs genom att äppelcider destilleras till äppelsprit och lagras på ekfat. Karaktär och kvalitet kommer från blandningen av olika äppelsorter, och lite päron, destillationsprocessen, lagringen på ekfat och den slutliga blenden mellan olika fat för den rätta stilen. Château du Breuils range av produkter har fått en rad utmärkelser och ger bra calvados smakupplevelser. Till sist kan jag bara ge kärlek till slottets patenterade och tidlösa buteljdesign. Det är calvados i ett historiskt nötskal, like it or not.
Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.
Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här