Hem Whisky & Bourbon Avo ”85th Anniversary Edition” 2011

Avo ”85th Anniversary Edition” 2011

av Livets Goda

“Jag träffade Per Kastensson (vd för Brobergs) i samband med Cigarrsällskapets vårmiddag. Naturligtvis röktes det en och annan cigarr. Bland annat Avo´s jubileumscigarr som togs fram för att fira att han fyllde 85 år den 22 mars i år. Det har producerat 10000 lådor totalt och Europa har fått 4000 lådor. Hur många som kommit till Sverige och Brobergs tobak är oklart men det är mycket begränsade kvantiteter. Cigarrerna är förpackade om tio stycken i ett vackert svart skrin. År 2001 kom den första limiterade utgåvan från Avo. Jag var då på en tillställning i samband med det vid Oxen pub i Ingenjörshusets lokaler. Alla närvarande fick varsin cigarr. Själv var jag högtidligt klädd i rökrock och fez. Jag rökte girigt på min cigarr, lite för intensivt för min egen hälsa vilket slutade med att jag efter två timmars puffande fick nikotinförgiftning, hjärtklappning och började kallsvettas. Som final höll jag på att ramla av barstolen. Årets jubileumscigarr är en mediumfyllig cigarr vars komposition består av San Vicente och Piloto från olika regioner i inlagan, ett omblad från Peru allt inneslutet i ett oerhört vackert dominikanskt täckblad. Jag har naturligtvis provrökt och kan bara konstatera att man bör i alla fall röka minst en. Det ska åxo nämnas att det är Avo´s elfte jubileumscigarr och att Brobergs tobak har letat i sina gömmor och hittat cigarrer från de tidigare jubileerna och gjort en delux-låda som är värd att titta efter. De flesta cigarrerna är sedan länge utgångna. De är mycket limiterat för att uttrycka det milt. Klicka på länken HÄR för att läsa mer om jubileumsutgåvan och den specialkomponerade Delux-lådan”

RELATERAD LÄSNING