Bacardi lanserar tropisk rom

Livets Goda 9 Aug, 2018
Whisky och Bourbon Bacardi lanserar nu en ny mörk rom med toner av vanilj, kryddnejlika och honung på den svenska marknaden. Bacardi Añejo Cuatro är lagrad i minst fyra år på bourbonfat i Karibien.

”Fyra år är en perfekt ålder på en rom till drinkar där man vill att romkaraktären verkligen ska slå igenom utan att ta över helt. Jämfört med yngre rom så har Añejo Cuatro djupare fattoner, kryddighet och fyllighet. Det gör att den passar perfekt till drinkar med kraftigare ingredienser som ingefära och tropiska smaker”, säger Petra Caspolin, Head of Marketing Nordics på Bacardi.

I samband med lanseringen har Bacardi tagit fram fyra tips på romdrinkar att avnjuta till sommaren. Drinkarna är törstsläckande och passar bra till tapas, tacos, grillat kött och fisk. 

Airmail Highball Mismo Cuatro Pineapple


Air Mail

Ingredienser:
4 cl Bacardi Añejo Cuatro eller valfri mörk rom
1,5 cl färsk limejuice
1 cl honungssirap
5 cl prosecco

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser förutom proseccon i en shaker. Lägg till is och skaka. Sila ner i ett kylt champagneglas. Toppa med proseccon.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Highball
Ingredienser:
4 cl Bacardi Añejo Cuatro eller valfri mörk rom
10 cl ginger ale
Två limeskivor

Gör såhär:
Fyll ett glas med is. Pressa lime över och lägg skivorna i glaset. Häll på romen, toppa med ginger ale och rör om.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Mismo
Ingredienser:
2,5 cl Bacardi Añejo Cuatro eller valfri mörk rom
5 cl sodavatten
Limeskiva

Gör såhär:
Fyll ett glas med is och häll romen över. Häll i sodavattnet och rör om ordentligt. Garnera med limeskivan.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Cuatro Pineapple
Ingredienser:
4 cl Bacardi Añejo Cuatro eller valfri mörk rom
5 cl ananasjuice
5 cl tonicvatten
Ananasskiva

Gör såhär:
Fyll ett glas med is och häll romen över. Häll i ananasjuicen och rör om. Toppa med tonicvatten och garnera med ananasskiva.


Zacapa NUET - en solo dining-upplevelse

Mat och Restaurang I en tid när vi delar på allt, till och…
21 Feb, 2019

Löfbergs dubbelt nominerade till PR-pris

Övrigt Idag presenterades de nominerade till Nordic Digital PR Awards 2018.…
21 Feb, 2019

Receptinspiration - Lyxig chipsbricka

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder här på ett enkelt och lyxigt snacks…
21 Feb, 2019

Fyra drinkrecept till Margaritans dag

Whisky och Bourbon Nu på fredag den 22 februari uppmärksammas Margaritans dag världen…
21 Feb, 2019

Unika viner från La Spinetta i Winefinders lager

Vin Noshörningen är tillbaka. Nu har Winefinder fyllt på butiken med…
21 Feb, 2019

Ny rapport om alkoholens hälsomässiga och sociala effekter på äldre

Övrigt En ny rapport från IOGT-NTO i samarbete med Svenska Läkaresällskapet,…
21 Feb, 2019

Green & Black´s lanserar 10 ekologiska chokladkakor

Övrigt Smak och kvalitet står i fokus när Green & Black’s…
20 Feb, 2019

Mat.se öppnar veganbutik

Mat och Restaurang Mat.se har sedan starten 2012 haft siktet inställt på hållbar…
21 Feb, 2019

Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino 2018 i det fasta sortimentet från den första mars

Vin Den första mars lanseras Mastri Vernacoli Lagrein DOC Trentino årgång…
20 Feb, 2019

Drinkinspiration med Sorgin - François Lurtons delikata gin

Whisky och Bourbon Med sin gedigna erfarenhet av druvan sauvignon blanc har François…
20 Feb, 2019

Efter fem års nedgång i svensk sjömatskonsumtion – trenden bruten

Mat och Restaurang De svenska hushållens konsumtion av sjömat har sjunkit varje år…
20 Feb, 2019

Château Laville Bordeaux Supérieur från årgången 2015 hos Winefinder

Vin Direkt från Bordeaux kommer denna generösa Bordeaux Superiéur från årgången…
20 Feb, 2019

Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019
Artikelarkivet