Bacardi lanserar tropisk rom

Livets Goda 9 Aug, 2018
Whisky och Bourbon Bacardi lanserar nu en ny mörk rom med toner av vanilj, kryddnejlika och honung på den svenska marknaden. Bacardi Añejo Cuatro är lagrad i minst fyra år på bourbonfat i Karibien.

”Fyra år är en perfekt ålder på en rom till drinkar där man vill att romkaraktären verkligen ska slå igenom utan att ta över helt. Jämfört med yngre rom så har Añejo Cuatro djupare fattoner, kryddighet och fyllighet. Det gör att den passar perfekt till drinkar med kraftigare ingredienser som ingefära och tropiska smaker”, säger Petra Caspolin, Head of Marketing Nordics på Bacardi.

I samband med lanseringen har Bacardi tagit fram fyra tips på romdrinkar att avnjuta till sommaren. Drinkarna är törstsläckande och passar bra till tapas, tacos, grillat kött och fisk. 

Airmail Highball Mismo Cuatro Pineapple


Air Mail

Ingredienser:
4 cl Bacardi Añejo Cuatro eller valfri mörk rom
1,5 cl färsk limejuice
1 cl honungssirap
5 cl prosecco

Gör såhär:
Blanda alla ingredienser förutom proseccon i en shaker. Lägg till is och skaka. Sila ner i ett kylt champagneglas. Toppa med proseccon.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Highball
Ingredienser:
4 cl Bacardi Añejo Cuatro eller valfri mörk rom
10 cl ginger ale
Två limeskivor

Gör såhär:
Fyll ett glas med is. Pressa lime över och lägg skivorna i glaset. Häll på romen, toppa med ginger ale och rör om.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Mismo
Ingredienser:
2,5 cl Bacardi Añejo Cuatro eller valfri mörk rom
5 cl sodavatten
Limeskiva

Gör såhär:
Fyll ett glas med is och häll romen över. Häll i sodavattnet och rör om ordentligt. Garnera med limeskivan.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Cuatro Pineapple
Ingredienser:
4 cl Bacardi Añejo Cuatro eller valfri mörk rom
5 cl ananasjuice
5 cl tonicvatten
Ananasskiva

Gör såhär:
Fyll ett glas med is och häll romen över. Häll i ananasjuicen och rör om. Toppa med tonicvatten och garnera med ananasskiva.


Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet