Hem Mat & Restaurang Baconlindat kycklingbröst, vitlöksfrästa haricots verts och smörstekta gnocchi

Baconlindat kycklingbröst, vitlöksfrästa haricots verts och smörstekta gnocchi

av Livets Goda

Den som följer Chapoutier har säkerligen noterat att den högklassiga familjefirman inte nöjer sig med att stanna i Rhônedalen utan har begett sig ut på äventyr runtom i världen. Côtes du Roussillon kanske inte är den längsta resan bort från hemtrakterna men vinerna skiljer sig markant från Rhône med en helt annat temperatur och även jordmån där skiffer, gnejs och kalksten styr. Till nya årgången av Occultum Lapidem har vi mött vinets karaktär med bacon, vitpeppar, örter och vitlök när kycklingbröst stekts inlindade i bacon innan de får bräsera färdigt i vin och buljong!

Recept

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING