Hem NyheterVinnyhet Både rött och vitt i Zolo Organic Winemakers Blend

Både rött och vitt i Zolo Organic Winemakers Blend

av Livets Goda

1 september lanseras en ekologisk nyhet från Argentina på Systembolaget. Zolo Winemakers Blend Organic innehåller  malbec och cabernet sauvignon, men även chardonnay. Zolo Winemakers Blend är det andra vinet från Fincas Patagonicas som tar plats på hyllan.

2020 lanserades Zolo Black Malbec från Fincas Patagonias i Mendoza, Argentina. Nu kommer ytterligare ett vin som är en ekologisk blend på både röda och vita druvor. Zolo Winemakers Blend innehåller 50 procent malbec och 46 procent cabernet sauvignon och för att göra vinet mjukt och ge det en lite aromatisk nyans har vinmakaren valt att addera 4 procent chardonnay. Denna typ av blend med både röda och vita druvor finns även i Rhônedalen och i Australien.

I Zolo Winemakers Blend har 15 procent av vinet från de röda druvorna vilat i sex månader på fransk och amerikansk ek medan det vita vinet endast vilat på ståltank.

Fincas Patagonicas med bas i Mendoza är en av Argentinas mest framstående vinproducenter. Sammantaget förfogar de över 1000 hektar med vinodlingar som ligger upp till 1 400 meter över havet.

Zolo Winemakers Blend Organic 2020
Pris: 115 kr
Artikelnummer: 1056

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING