“Undersökningen genomfördes av “”the Institute of Vine and Wine Sciences in Bordeaux (ISVV)”” och omfattade rött och vitt bordeauxvin som förvarats i flera olika sorters förpackningar. Vinet har sedan lagras i labratorieförhållanden under ett år. Forskarna har under tiden analyserat halterna av gaser (syre, koldioxid och svaveldioxid) i vinet. Dessutom har smak och färg provats med jämna mellanrum under året. Undersökningen visar att vita viner klarade sig sämst i plastförpackningar. Efter sex månader hade de vita vinerna oxiderats märkbart i både PET och bag-in-box. Vinerna som förvades i glasflaskor var däremot oförändrade. De kemiska analyserna bekräftades av olika jurygrupper, en bestående av experter och en av noviser, som båda ansåg att de vita viner som lagrats i plastbehållare hade en ton av rutten frukt. Några inledande tecken av samma art började dyka upp i de röda vinerna, men det var för tidigt för att dra några slutsatser efter bara ett år. Ytterligare tester kommer att fortsätta under det andra året.”
1,3K
RELATERAD LÄSNING
Förra artikeln
Upptäck brittiska viner
Nästa artikel